изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:32 EET
ОТМЕНИХА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ    
НовиниВсе още в областта има села, до които няма достъп. На наша територия няма вече чакащи ТИР-ове, но на румънска земя 7-километрова опашка от тежките товарни автомобили чака да влезе в страната

Вчера от 15.30 Областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи се събра на заседание под председателството на областния управител Иван Иванов. На него присъстваха представители на всички организации и фирми, пряко ангажирани с дейностите около справяне с положението в зимната обстановка, както и кметове от всички общини. Представителите на местната власт докладваха пред комисията състоянието по общини. В Крушари кметът Господин Господинов заяви, че положението в общината е нормално при тежки зимни условия, но поиска роторният снегорин да остане в общината, за да могат да бъдат разширени разчистените пътища. Кметът на Генерал Тошево Д. Михайлов заяви, че все още нямат достъп до селата Снягово, Балканци и Средина. Такива села има и в община Добричка, докладва представител на администрацията. Все още затворени и непроходими са пътищата до Дебрене, Соколник, Поп Григорово и Дряновец. От общинската администрация на Балчик докладваха, че не е пробит още пътят до Дъбрава. Кметът на Шабла Елка Димова заяви, че на територията на общината без достъп са селата Граничар, Твърдица и Божаново. Продължава да има затворени още за външния свят и села на територията на община Каварна, като най-тежък е участъкът Вранино-Иречек-Видно. Непроходими са също отсечките Българево - нос Калиакра, Св. Никола - Русалка, където имало персонал на комплекса, Гурково - Македонка, където са помпените станции на "ВиК". Като цяло представителят на община Каварна заяви, че 9 от пътните артерии са трудно проходими, а 7 все още остават непроходими. Въпреки това във всички общини вчера след заседания на общинските комисии бе отменено бедственото положение. Учебните занятия ще бъдат възстановени на 14 февруари.
Началникът на Областно пътно управление инж. Дочев заяви, че продължава усилената работа по пътя Добрич - Силистра /в отсечката Карапелит - Хитово/, както и по пътя Добрич - Албена. Директорът на РДВР Добрич подп. Румен Иванов заяви, че проблемът с чакащите за границата ТИР-ове е разрешен. "Имам обаче информация, че на румънска територия има 7-километрова опашка от ТИР-ове, които чакат да влязат в страната" - добави още Р. Иванов.
Секретарят на комисията и временно изпълняващ длъжността шеф на Гражданска защита инж. Георги Михов заяви, че на разположение на областта остава предоставената ни тежка техника от агенция "Гражданска защита" - София. Средно снежната покривка вчера е била 34 см, духал е слаб северозападен вятър, а термометърът е показвал -5 градуса по Целзий. След изнесената информация, областната комисия единодушно гласува за отмяна на бедственото положение в областта.  Областният управител благодари на всички за своевременните и бързи действия, предприети  през трудните за всички дни.
 


Сходни връзки

ОТМЕНИХА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЛАСТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.35 секунди