изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:08 EEST
САЩ пред удар по Пхенян заради атомна заплаха миналата нощ    
По света  Северна Корея призна, че притежава ядрени оръжия за самозащита, предаде АП. В същото време страната обяви, че прекратява участието си в


шестстранните преговори относно ядрената й програма за неопределен период от време, защото Вашингтон се опитвал да свали управляващия режим. В специална декларация Северна Корея съобщи, че е произвела ядрени оръжия за самоотбрана, за да се справи с "все по-откритата политика на администрацията на Буш за изолиране и задушаване на страната".
Неотдавна американският държавен секретар Кондолиза Райс нарече Пхенян като "преден пост на тиранията". По повод на последната декларация Райс каза, че страната само ще задълбочи международната си изолация, ако се изтегли от преговорите.
Вчера, 9 февруари, другият трън в очите на САЩ - Иран заяви, че нито едно иранско правителство няма да се откаже от развитието на ядрена технология за мирни цели. Хатами предупреди, че ако, както се изрази той "психологическата война на САЩ продължи", Техеран ще предприеме неуточнени промени в позицията си.
Съединените щати подозират, че програмата има военни цели и отново предупредиха Иран, че рискува наказателни мерки от страна на Съвета за сигурност на ООН.
В същото време американските и европейските вестници отново подеха кампания против ядрения арсенал, с който САЩ разполагат на Стария континент: В американските военни бази в Европа има повече от 480 ядрени боеприпаси, съобщи в. New York Times. Става въпрос за тактическите ядрени бомби В61, които според официални лица в Пентагона, трябвало да се използват за защита на САЩ и съюзниците им срещу евентуална атака на терористи или държава, която притежава оръжия за масово унищожение.
Военните признават, че такова голямо количество ядрени въоръжения създава определено напрежение между САЩ и техните натовски партньори. По данни на правозащитната организация Natural Resources Defense Council такива бомби има в Германия, Великобритания (110 - според в.Guardian), Италия, Белгия, Турция и Холандия. Според организацията някои от бомбите, които американците имали намерение да изнесат от Европа след края на Студената война, всъщност останали в техните бази.
Преди броени дни руският милиардер в изгнание Березовски (който и преди е посредничил в преговорите със сепаратистите в Чечня) заяви, че според него терористите в кавказката република разполагат с малки ядрени оръжия, предаде преди 2 дни АФП. Березовски заяви в ефира на радио Ехото на Москва, че преди две години и половина сепаратистите са се свързали с него, предлагайки му да купи “преносими” ядрени бомби. “Казаха ми, че това може да се купи. Посочиха ми дори цена”, отбеляза Березовски в интервю от Лондон.
По думите на милиардера, той сигнализирал посолството на САЩ в британската столица за чеченската ядрена заплаха, но американските власти загубили интерес и прекратили разследването.
Думите му са срещнали гневен отговор от страна на МВнР на Русия, според което “заплахата” на Березовски не трябва да се приема на сериозно, отбелязва АФП. В изявлението на руското външно министерство се посочва, че подобни “приказки” целят да породят чувство на уязвимост и страх в Русия. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

САЩ пред удар по Пхенян заради атомна заплаха миналата нощ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
САЩ пред удар по Пхенян заради атомна заплаха миналата нощ
Автор: Anonymous да 2005-02-10 @ 20:45 EET
otnosno istoriqta s berezovski i 4e4enskite qdreni orajiq:
dali 4e4enskite teroristi imatakiva me moga da tvardia,no edno e sigurno Amerika ne bi imala ni6to protiv te da gi pritejavat.Te vse o6te tvardiat 4e ima razlika mejdu 4e4encite,koito vidite lii za svoboda i irak4anite koito iskat da uni6tojat demokraciqta i da vazcarqt ve4en mrak.Ne6to pove4e amerikancite prevaorajat Gruziq,a se znae 4e tq dava bazi na separatisite i e osnovniq im podrajnik v Kavkaz.I pri vsi4ko tova se o4kava te da razsledvat slu4aq ,kak pyk ne...
САЩ пред удар по Пхенян заради атомна заплаха миналата нощ
Автор: Anonymous да 2005-02-12 @ 14:46 EET
SPECIAL девочка Кондомллиза Райс

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди