изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:10 EEST
ДИЗАЙНЕРЪТ НА 2 ГОЛФ ИГРИЩА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ПОЛУЧАВА ВИСОКО ОТЛИЧИЕ    
Новини

Американските голф строители награждават Гари Плейър на 11 февруари вечерта. Южноафриканецът е удостоен за съществен принос в голфа и за вдъхновяващ пример



Гари Плейър ще получи тазгодишната награда на Американската асоциация на строителите на голф игрища /ААСГИ/ този петък, 11 февруари, в Орландо, Флорида, съобщава сайтът на американските суперинтенданти на голф игрища www.turfnet.com. Шефовете по поддръжка на голф игрищата са съорганизатори със строителите на тържествената церемония по награждаването в хотел “Пийбоди”.

Гари Плейър е дизайнер на 2 шампионатни голф игрища по Северното Черноморие между Балчик и Каварна. В електронното издание на Гари Плейър до Международен колеж – Албена се съобщава, че той лично ще получи наградата на ААСГИ на тържеството в Орландо. Гари Плейър потвърди писмено преди това, че при следващо свое идване в България ще се срещне със студенти от Международен колеж – Албена в Добрич. Студенти от колежа в Добрич провеждат свои стажове и в голф курорти в Европа и САЩ.

В мотивите за удостояване на южноафриканеца Гари Плейър с престижната награда на американските голф строители се казва, че тя се присъжда в “чест на личности, имащи съществен принос към играта голф и нейното разрастване, и които вдъхновяват другите хора със своя пример”.

Гари Плейър има 163 победи в международни състезания. Едва 29-годишен през 1965 г., той вече е носител на Голям шлем – победи в 4-те най-престижни турнира по голф в света. Подобни успехи са постигнали само още 4-ма играчи. Гари Плейър побеждава в 24 големи първенства. Само от награди е спечелил 12 милиона долара. Прелетял е през 50-годишната си кариера 14 милиона мили. Южноафриканецът е всепризнат международен посланик на голфа.

Гари Плейър е и изтъкнат архитект на голф игрища. Като голф дизайнер има над 200 реализирани проекта в много страни. Изследване на 30 хиляди игрища го определя за голф дизайнер номер 2 в света. При посещението си в България Гари Плейър бе силно впечатлен от природните красоти на страната и от чудесните природни дадености по Северното Черноморие за построяване на шампионатни игрища.

Американската асоциация на строителите на голф игрища е избрала Гари Плейър за носител на наградата “за постиженията му в професионалната кариера, както и за хуманитарен принос и ярък личен пример”. Със своите обикновени за голфа 170 см ръст и тегло от 70 кг, той е определян от приятели и колеги като един от най-сърцатите хора на планетата. Фондацията на Гари Плейър съдейства за обучение по голф на хиляди деца в неравностойно положение.

ААСГИ е сред най-мощните организации в голф индустрията близо 35 години. В тази единствена по рода си асоциация в света членуват водещи създатели на игрища. Като съучредители и членове на Обединените голф асоциации, те работят в тясно сътрудничество с голф архитектите и суперинтендантите на игрища. Американските голф строители правят голф игрища и далеч извън САЩ. Те строят активно дори в родината на голфа – Шотландия.

Годишната награда на ААСГИ носи името на Дон А. Роси. Той е бил президент на Националната голф фондация и изпълнителен директор на асоциацията на голф строителите. Сред носителите на престижната награда през последните години са легендарните голф играчи и дизайнери Арнолд Палмър и Джак Никлъс, както и забележителният голф архитект Робърт Тренд Джонс.

На тържеството при връчване на наградата на Гари Плейър в петък, 11 февруари, ще бъдат направени и дарения за развитие на голфа сред децата.

 


Сходни връзки

ДИЗАЙНЕРЪТ НА 2 ГОЛФ ИГРИЩА ПО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ПОЛУЧАВА ВИСОКО ОТЛИЧИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди