изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:41 EEST
ДЕБАТИТЕ МИНАХА, УТРЕ ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ, ПРАВИТЕЛСТВОТО ОСТАВА    
Парламент6-и вот на недоверие събра в Народното събрание депутати, министри, премиер и медии днес. Разбира се, никой не очаква той да мине, но пък се създаде чудесен повод за упражнения в риторика, безсмислени анализи...

Основната идея на спектакъла следваше два коловоза. От една страна управляващите остро критикуваха обединението на тъмно сини и червени, опозицията пък отвръщаше на удара с критика срещу обединението на жълтите и нововремците и тяхното споразумение. Отново се заговори за комисионни, корупция, провалени сделки, кражби, търгашество... Дебатите се излъчваха пряко по БНТ и БНР, за да се убеди за кой ли път българският избирател, че и едните, и другите са маскари, че политическа класа в България просто няма. Интересно, след тези словоизлияния за корупция дали главният прокурор Никола Филчев ще реагира с конкретни мерки. Министрите от кабинета Сакскобургготски ни убеждаваха в постижения и успехи. Опозицията пък определи правителството като най-крадливото в последните 15 години. Румен Овчаров цитира скромната цифра от 12 млрд. лева - по 8.5 млн. лева  на ден.
Ахмед Доган ги удостои дебатите с присъствието си от самото начало до финала, а това бе сериозна изненада. Червените депутати показаха предварителна подготовка и раздадоха на министрите-отличници жълти фланелки с надпис "България-ООД Кеш анд Кери" с короната и знака на еврото. Мотото на конкурса бе: "Стандартът на управляващите - висок като Мусала". Първенството спечели царя-премиер - за лично облагодетелстване, неплатени данъци и реализирани загуби за българската държава, изчислени на стойност 30 млн. евро - Голд Биг Фадър. Втори стана финансовият министър Велчев и неговата фирма, която червените нарекоха "Велчефф Брадърс Хотелс". Те го обявиха за най-добър хотелиер, като не му спестиха и загубите от 1 млрд. лева с преструктурирането на външния дълг. С наградата "Гепи Шулева инвест Холдинг" бе отличена вицепремиерката. Панайотов бе отличен с наградата "Евро Мъни валс" за приноса му в разпределението на еврофондовете на свои хора, а Ники Василев получи приз "Хари Потър" за приватизационна магия. "Теляк и палитра" стана Абрашев за превръщането на галерията за чуждестранни изкуства в турска баня, а любимецът Церовски получи "Алеята на влюбените" за  безпрецедентната еврокомисонна концесия на магистрала Тракия. Надежда Михайлова от СДС напомни на управляващите добрите параметри, които са наследили след управлението на Иван Костов. Тя също изброи поредица от грешки и провали на сегашния кабинет - не се случи незабавното и несимволично увеличение на доходите, престъпленията се увеличават, вместо българите да живеят по-сигурно, отношението на властимащите към образованието е популистко и безотговорно. Кризата в последните дни тя определи като политическо брокерство, театър в името на морала и за сметка на обикновените хора. Анастасия Мозер определи вота като позакъснял и заяви, че България само ще спечели, ако той мине. От ДСБ Екатерина Михайлова определи управляващите като заложник на ДПС и Новото време. Дясната ръка на Сокола - Емел Етем, посъветва колегите си от лявото и дясно да се явят на поправителен изпит пред избирателите, защото зад гърба си имат само провали.
В пленарната зала мълчаливи останаха само нововремците. Рано сутринта те оттеглиха подписите си срещу вота на недоверие на кабинета, мълчаливо слушаха и не вземаха думата.

Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

 


Сходни връзки

ДЕБАТИТЕ МИНАХА, УТРЕ ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ, ПРАВИТЕЛСТВОТО ОСТАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди