изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:52 EEST
ЗАТЯГА СЕ КОНТРОЛЪТ ЗА ИЗДАВАНЕТО НА БОЛНИЧНИ    
ЗдравеС влизането в сила от началото на годината на Закона за здравето се затяга контролът при издаването на болнични листове, съобщиха от Регионалния център па здравеопазване /РЗЦ/ в Добрич.

 Във връзка с чл. 111 от закона - за контрол върху актове, издадени от органи за експертиза на временна нетрудоспособност /болнични/, към РЦЗ е изграден регионален съвет.Той ще контролира издавеното на тези документи от лекари, ЛКК и ТЕЛК. Освен това съветът ще извършва и задължителни служебни проверки на не по-малко от два процента от болничните, избрани по случаен признак. Новоизграденият орган ще извършва проверки и по предложение на заинтересовани лица и организации за спазването на изискванията и реда за издаване на болничните листове. В състава на регионалния съвет влизат представители на РЦЗ, РУСО и РЗОК. От РЗЦ допълниха, че глобите за неправомерно издаден болничен лист са четирицифрени, а при повторно нарушение може да бъдат отнемани лекарски права.
Във връзка с чл.116 от Закона за здравето пък към директора на РЦЗ е учреден Съвет за осъществяване на медицинското осигуряване при бедствия, аварии и катастрофи. В състава му влизат директорът на РИОКОЗ /ХЕИ/, шефовете на лечебните заведения за болнична помощ, директорът на ЦСМП и представители на областната и общинските администрации.

 


Сходни връзки

ЗАТЯГА СЕ КОНТРОЛЪТ ЗА ИЗДАВАНЕТО НА БОЛНИЧНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди