изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:10 EEST
Най-скъпите “серийни” коли през 2004 според Forbes /1/    
ЛюбопитноТоп-моделът на Ferrari – Enzo за втора поредна година е найскъпата серийна кола, която може да се купи в Щатите.


Автомобилът, обаче едва ли ще атбележи хет-трик с поредно първо място, след като тази година най-сетне ще излезе на пазара моделът на Volkswagen Bugatti Veyron 16. 4 coupe, за когото е предвидена цена . 1 милиона. Този автомобил с мощност над 1000 к. с. , навярно ще има подобна съдба на друга пътна ракета – McLaren F1, който беше спрян от производство след кратък “живот” през май 1998 г. , но задмина по всички показатели всички тогавашни топ-автомобили на пазара. Подобен, но “по-слаб” автомобил има при DaimlerChrysler - Mercedes-Benz SLR McLaren coupe, с цена 0,000. Първият произведен забоде доста по-високо постижение - . 1 милиона при благотворителен търг в Щатите.
Естествено, автомобилите в списъка съвсем не са “масови”, но са на производители, които имат серийно производство и моделите фигурират в продажбените им гами през 2004 г. В същото време от Forbes са прескочили моделите-близнаци или с близки модификации, каквито са например късият и дългия Maybach.
Ето и класирането:
№1 - $ 652 000
Едва ли има смисъл да се обяснява, как Ferrari успява да убеди човек да даде над $ 650 000 за модела си Enzo, но в момента не може да смогва на поръчките. 7-литров, V12-цилиндров двигател, 660 к. с. – това са данни, които засега нито един автомобил с разрешение за легално пътно използване, не може да се сравни с това, което предлагат от Маранело. Колата носи името на основателя на марката, който ни напусна през 1988 г.
№2-3 - $ 440 000
Този автомобил определено има собствен облик и с достойнство носи прякора “американското ферари”. Проектиран и направен в Ървайн, Калифорния, Saleen S7 има V8 двигател, който по маса е два пъти по-голям от двигателя със същата формула на Ferrari 360 Modena.
№4 - $ 357 000
Старата и луксозна немска марка Maybach е собственост на конгломерата DaimlerChrysler. Днес с това име се кипрят два модела тип супер-луксозен седан – дългата версия 62 и по-“евтината” и къса 57. С тези коли отборът на трилъчната звезда се опитва да мери рамо с по-старите играчи в нишата Rolls-Royce Bentley. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Най-скъпите “серийни” коли през 2004 според Forbes /1/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди