изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:04 EEST
С ПОЧТИ ПЪЛНО ЕДИНОДУШИЕ ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоС 15 гласа "за" и само един "въздържал се" в петък, на извънредна сесия бе приет бюджетът на община Добричка за настоящата година.

 Той е в размер на 7 073 928 лева. По време на дебатите единствените забележки бяха свързани с това, че се отделят по 5 000-10 000 лева за изкърпвания на пътни отсечки или за частични ремонти на сгради в много населени места, вместо да се ремонтират само няколко големи обекта. Регионалният координатор на КНСБ Гинка Василева постави въпрос защо не се отделят средства за работно облекло за заетите в публичния сектор - образование, здравеопазване и култура. Кметът на общината Петко Петков отговори, че такива средства са предвидени, но администрацията ще предложи на Общинския съвет да приеме специална наредба, по която ще бъдат отпускани. ОбС задължи кмета при възникване на временен недостиг на средства за делегираните от държавата дейности да отправи мотивирано искане до министъра на финансите за авансово предоставяне на одобрената субсидия от държавния бюджет, да информира тримесечно ОбС за просрочени задължения, ако са над 5 процента спрямо общински приходи и да предлага мерки за тяхното намаляване и ликвидиране. 
На сесията бе приет отчетът за изпълнение на бюджета на най-голямата в страната община за 2004 г. Бе гласувана докладна записка на Петко Петков за преразпределение на преходния остатък от 2004 г. от делегираните държавни дейности в размер на 988 829 лева. ОбС реши при разглеждането на изпълнението на бюджета на общината за първите шест месеца на 2005 г. при възможност да бъдат пренасочени средства за ремонти на пътища. На въпрос на общински съветник защо преходният остатък е толкова голям - почти 1 милион лева, кметът Петко Петков обясни, че през декември общината е получила 536 000 лева допълнителна субсидия заради голямото преизпълнение на републиканския бюджет.
На сесията общинските съветници приеха предложението на кмета за издръжка на клубовете на пенсионера в общината. Стана ясно, че в началото на годината такива има в 36 населени места и в тях членуват 1 881 души.

 


Сходни връзки

С ПОЧТИ ПЪЛНО ЕДИНОДУШИЕ ПРИЕХА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди