изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:36 EEST
ГРОШИ НАГРАДИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ДОМАШНО ВИНО И РАКИЯ В ДОБРИЧ    
НовиниЕдиният от участниците в конкурса върна жеста на "Алвина" ООД с... 52-градусова китайска ракия. Първенецът за ракия Гошо Маринов пък дари паричната си награда на дома за медико-социални грижи в Добрич

"Алвина" ООД вчера връчи наградите от първото издание на конкурса за домашно произведени вино и ракия. Имената на най-добрите производители бяха съобщени от търговския директор на фирмата Мариян Балкански. Популярният от шоуто "Big brother" Гроши връчи отличията на най-добрите участници. При производителите на вино първи е Илия Илиев, втори - Григор Григоров, а трети - Слави Славов. Първенец за домашно произведена ракия е Гошо Великов. Втора награда получи Николай Калев, а трета - Иван Петров. Шестимата получиха парични награди, дипломи, както и кашони с напитките на "Алвина". За винарите имаше "Чичовото Каберне" и "Чичовото Шардоне", а за производителите на ракия - от новата "Добруджанска дюлева" на фирмата. Добричкият винпром връчи и поощрителни награди за Осман Авилов, Виолета Енчева, Евгени Маринов, Тодор Тодоров, Николай Калев и Веселин Михайлов.
"В конкурса участвах с вино и ракия, но бях отличена заради виното" - сподели пред журналисти Виолета Енчева, която със завиден хъс се е състезавала редом с мъжете. Тя е от Добрич и работи във фирма "Албена стил". Виолета каза още, че виното произвежда сама, но си има и помощници - децата, съпругът, родителите. С винарство се занимава от 5-6 години. Гледа декар и половина лозе край тервелското село Честименско, като залага на по-обикновените сортове. 
На церемонията по връчването на наградите стана ясно, че първенецът в производството на ракия Гошо Маринов ще дари паричното изражение на наградата си на дома за медико-социални грижи в Добрич. Единият от участниците в конкурса пък  реши да върне жеста на фирма "Алвина", като подари шишенце с 52-градусова китайска ракия. Веселин Семов работи като технолог във фабриката за алкохол в село Победа, която през август м.г. била посетена от китайска делегация.
Пред журналисти Гроши от "Big brother" сподели, че обича да пийва червено вино "Каберне" и "Добруджанска мускатова ракия". На добруджанци той пожела успехи и да се усмихват повече, защото в последно време липсвали усмивките от лицата на хората в България. Гроши каза, че не решава сам дали ще стане рекламно лице на добричкия винпром, с този въпрос се занимават от агенция "Сия". Предстои обаче участие на Гроши с "Алвина" ООД на изложението "Винария".
 


Сходни връзки

ГРОШИ НАГРАДИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ДОМАШНО ВИНО И РАКИЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди