изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:08 EEST
Д. НИКОЛОВА ПРЕДСТАВИ ОПИТА НИ В ЕМИТИРАНЕ НА ОБЩИНСКИ ОБЛИГАЦИИ    
ОбществоОпита на община Добрич в емитирането на общински облигации е представил кметът Детелина Николова по време на международното изложение "Банки, инвестиции, пари", което се проведе през миналата седмица в Пловдив.

Това е станало през втория ден на изложението, когато е домакинствало НСОРБ. Поканени са били кметовете на 30 общини в България - с оглед на проявения от тях интерес към ползването на заеми за финансиране на общински дейности. Проблемът на общините е, че бюджетните им рамки не позволяват финансирането на големи инвестиционни проекти, подчерта Д. Николова. Това можело да става със заеми и облигации. При представянето на опита на Добрич в емитирането на общински облигации е имало много въпроси относно това как са протекли публичните обсъждания и тези в ОбС, кметът е посочил стъпките, нормативната база, на която е стъпено.
На международното изложение е присъствал зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев, който е представил закона за общинския дълг. Кметовете обаче не били убедени, че той ще бъде приет от това Народно събрание.

 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА ПРЕДСТАВИ ОПИТА НИ В ЕМИТИРАНЕ НА ОБЩИНСКИ ОБЛИГАЦИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди