изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:34 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Новини

Бюлетин на МВР от 15 февруари



ДНСГП. Гранично-полицейски наряд на ГПУ-Гоце Делчев е задържал трима българи и 46 афганистанци. Кандидатемигрантите, опитали да преминат нелегално границата ни със съседна Гърция били засечени в района на с. Копривлен. В хода на проверката станало ясно, че четирима от чужденците били в процедура за получаване на статут на бежанец, а останалите имали временно удостоверение за бежанци.
София. Извършители на грабежи са заловени от столичните полицаи. Регистрираните за различни престъпления Г.Н. /21 г./ и К.С. /25 г./ и двамата от Перник в продължение на седмица действали в района на ж.к. “Света Троица” и  на бул. “Сливница”. Те бързо набелязвали жертвите си и насила им изтръгвали дамските чанти. Гастрольорите са задържани за 24 часа в столичното Трето РПУ, криминалистите работят по версията и за други техни набези на територията на София. Вчера след обяд служители на Седмо РПУ заловили и стария си познайник М.Д. /21 г./, вече осъждан. В градинката на кв. “Мусагеница” той нападнал 41-годишна жена и избягал с чантата й, в която имало пари, мобилен телефон и документи. Пак вчера той нападнал и друга столичанка, заплашил я с брадва и опитал да се гаври с нея. М.Д. е задържан за 24 часа, работата по случая продължава.
Жителка на с. Гаврил Геново, Монтанско подала жалба в Девето РПУ, след като непознат възрастен мъж я подмамил  в апартамент в столичния кв. “Люлин” и под заплаха с убийство я държал насила. По “горещи следи” криминалистите заловили “ветерана” Ц.И. /75 г./. Той е задържан в полицейския арест за 24 часа.
51-годишна измамничка е разкрита от служители на “Икономическа полиция” в Първо РПУ. За да получи кредит от 10 000 лева, З.С. представила  в столичен банков клон неистински фирмен документ, удостоверяващ дохода й. Срещу дамата е заведено дознание, взета й е мярка за неотклонение “Подписка”. Друг неин “колега” – 31-годишният А.И. успял да отмъкне 3 500 лева от столичанин. Това станало, след като небезизвестният на полицията мъж се свързал с човека и му обещал “изгодна” покупка на автомобил. Той е задържан за 24 часа в ареста на Пето РПУ, и срещу него е взета мярка за неотклонение “Подписка”.
Бургас.  Двама главни сержанти от РПУ-Сунгурларе, с множество наранявания по лицето, са настанени в болница в Карнобат след инцидент вчера. Всичко започнало след сигнал на жител от с. Славянци, че пред дома му бил нападнат от двама непознати, след като им отказал пари. Човекът успял да се отскубне от ударите на нападателите си и да влезе в дома си, откъдето  към 17.30 часа потърсил помощ от полицията. Автопатрулът, пристигнал на мястото на инцидента, заварил група младежи, сред които и двама жители на селото М.Й./27 г./, З.К./24 г./. Последвало предупреждение да прекратят скандала, но развилнелите се “юначаги” се нахвърлили върху двамата служители на реда с  ритници, измъкнали оръжието и  палката им. За щастие единият от главните сержанти успял да се измъкне от мелето и да алармира колегите си. Така за 24 часа в ареста на районното управление са задържани двамата нападатели. Самоличността на останалите участници в инцидента се изяснява. Малко по-късно служебното оръжие е открито в коритото на преминаваща през с. Славянци река, поясняват от регионалната дирекция.
Благоевград.  Традиционният български празник “Трифон Зарезан” не премина без инциденти в региона. Дежурни автопатрули на районното управление предотвратили разрастването на скандал сред вече порядъчно почерпили се за празника мъже и шофьор на такси. Разпрата започнала половин час след полунощ в махалата “Предел”, а поводът бил, че таксиметраджията, който отивал на адрес отказал да качи пияните клиенти в колата си. Непознатите не приели “Не” за отговор и се нахвърлили върху колата - счупили предното и едно от страничните стъкла на таксито, след това нанесли побой и на шофьора. Работата по изясняването на случая продължава в РПУ – Благоевград.
Празникът отвел и 22-годишен младеж от Петрич в спешния медицински център с порезни рани от сабя, а неговият нападател – 38-годишният С.Д. довърши “Трифон Зарезан” в изтрезвителя. Младежът, заедно със свои приятели, кротко отпивали питието си в каравана в кв. “Дълбошница”, когато вече солидно почерпеният С.Д. настойчиво поискал да се присъедини към компанията. Несъгласието му подействало като допинг – отритнатият мъж, въоръжен със сабя в ръка, изпочупил стъклата в караваната и се нахвърлил върху младежа, опитал се да го обуздае. С.Д. е настанен в изтрезвителя, където  работата по образуваното дознание продължава.

Габрово. Криминалисти на РДВР работят по разкриването на измама, извършена вчера към 13.30 ч. Сигналът бил подаден от 60-годишна жена, след като разбрала, че се е разделила със 71500 лв. Тя била придружена от свои близки, за да изтегли парите от банковата си сметка. Малко след като излезли от сградата, непознат мъж ги спрял, представил се за служител на банката,  обяснил им, че са им дадени фалшиви банкноти и те трябва да бъдат заменени. Хората повярвали и заедно отишли в Бизнес центъра на ул. “Райчо Каролев”, където чакал друг “клиент” със същия проблем. В коридора “банковият служител” взел сумата от жената и под предлог, че отива да подмени банкнотите, повече не се върнал.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди