изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:20 EEST
НС прие на второ четене промените в Конституцията, свързани с членството ни в ЕС    
Парламент София. Парламентът прие с голямо мнозинство на второ четене промените в Конституцията, свързани с членството на България в ЕС.

С 211 гласа от общо 217 гласували, НС одобри текста за правото на чужденци да придобиват собственост върху българска земя. Промяната в Конституцията, приета на второ четене, гласи, че чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост на земя при условията, произтичащи от присъединяването на България към ЕС или по силата на ратифициран международен договор, както и чрез наследяване по закон. Ратифицирането на международен договор за правото на собственост върху земя за държави извън ЕС се приема с мнозинство от 2/3 от всички народни представители. В Конституцията ще бъде записано още, че режимът на земята се определя със специален закон. Като заключителна разпоредба депутатите приеха, че текстът за продажбата на земя на чужденци влиза в сила от датата на влизане в сила на договора за присъединяване на България към ЕС и не се прилага към заварените международни договори. В поправките, приети днес на второ четене, е включена и разпоредба за избор на членове на Европейския парламент и за участието на граждани на ЕС в избори за местни органи у нас. Предстои втората поправка на Конституцията да бъде гласувана на трето четене окончателно в петък на тържествено заседание на парламента в присъствието на президента и дипломати.
Информацията е на БНР.  http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

НС прие на второ четене промените в Конституцията, свързани с членството ни в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди