изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:34 EEST
ДОБРИЧЛИЯ ПИПНА ТРИХИНЕЛОЗА ОТ СУРОВА КАЙМА    
Здраве24-годишен добричлия е настанен в Инфекциозно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич с диагноза трихинелоза, научи НДТ.

Мъжът е постъпил в тежко състояние на 10 февруари. Първоначално лекарите са имали съмнения за менингит, защото е имал много висока температура и други признаци. По-късно диагнозата била установена и предприето нужното лечение. Състоянието му се подобрява. Пред медиците от отделението мъжът казал, че е ял сурова кайма и петроханска наденица, която му се сторила по-сурова от обикновено.
Болният е от ромски произход, и той и съпругата му са безработни, съобщи за НДТ началникът на отдел "Паразитология" на  д-р Райна Борисова. Пред нея мъжът казал, че е ял сурова кайма, купена от търговската мрежа. Той обаче не можел да посочи нито марката на каймата, нито производителя, нито пък от кой магазин си я е купил. Затова специалистите предполагат, че е получил месо от съсед, който е клал животно. Предстои да бъдат изследвани и останалите четирима членове на семейството на болния мъж. Те обаче нямали признаци на заболяването, въпреки че са минали десетина дни от консумацията на месото.
На година в областта има по един, два случая на трихинезола, не сме имали епидемични взривове както на други места в страната, каза д-р Борисова. Това е първият случай на заболяването от началото на годината.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ ПИПНА ТРИХИНЕЛОЗА ОТ СУРОВА КАЙМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди