изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:35 EEST
ПОМОЩИ ЗА НАД 2,5 МЛН.ЛВ Е ПОЛУЧИЛ ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЧК ЗА 4 ГОДИНИ    
ОбществоРасте броят на членовете на милосърдната организация, каза за НДТ директорът на ОК на БЧК д-р Артюн Еризонов

През всяка една от последните четири години, които ще бъдат отчетени днес, Областният съвет на БЧК в Добрич е получавал хуманитарни пратки за около 650 000 лева. Така общата им стойност надвишава 2,5 милиона лева, съобщи за НДТ директорът на милосърдната организация д-р Артюн Еринозов. Помощите са били във вид на хранителни продукти, лекарства, дрехи, обувки, компютри, играчки и др. Та са пристигали от Националния съвет на БЧК и от дарители.
Социално-помощната дейност е била един от приоритетите на БЧК в Добрич през последните четири години. Останалите са подготовка и помощ при бедствия и водно-спасителната дейност. По отношение на подготовката и помощ при бедствия ръководството е насочило усилията си към укрепване на складовата база, която вече е зонална и покрива Североизточна България. ОС на БЧК в Добрич е първият областен съвет в страната, който има такава база, изградена извън София. Единствено в Добрич извън столицата е изграден и Аварийно-спасителен екип от доброволци. Д-р Еринозов сподели, че, за щастие, само веднъж се е наложило да бъде използвана складовата база - при наводнението в община Добричка преди около 2 години. По отношение на водно-спасителната дейност през отчетния период са спасени стотици туристи, всяко лято се осигурява работа на над 100 спасители, които охраняват Северното Черноморие и ПМЦ "Приморско. Подобрено е оборудването, екипировката, допълни директорът на ОС на БЧК. Според него, като положителен момент може да се посочи увеличаване на членската маса на милосърдната организация. През 2004 г. членовете са били 7 825, от тях 900 са доброволци, които са работили в различни направления.
На днешното отчетно-изборно областно Общо събрание на БЧК в Добрич се очаква да пристигнат председателят на БЧК Христо Григоров и още няколко членове на ръководството. Ще бъдат избрани ново Общо събрание, Областен съвет и делегати за националното Общо събрание.

 


Сходни връзки

ПОМОЩИ ЗА НАД 2,5 МЛН.ЛВ Е ПОЛУЧИЛ ОБЛАСТНИЯТ СЪВЕТ НА БЧК ЗА 4 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди