изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:37 EEST
ДОБРИЧКИ СПЕЦИАЛИСТИ СЕ ЗАПОЗНАХА СЪС СВЕТОВНИЯ ОПИТ В ПРИЕМНАТА ГРИЖА    
ОбществоНачалникът на отдел "Закрила на детето" Иванка Титова и социален работник от дирекция "Социално подпомагане" в Добрич са взели участие в семинар във Варна, свързан с приемната грижа.

Той се провел под надслов "Нито едно дете не трябва да бъде забравено" и е организиран от Агенцията за социално подпомагане на МТСП и фондация "Спасете децата". Пред участниците в семинара е била представена Международна организация по приемната грижа и конференция по темата, която се е състояла в Прага в края на м.г. Присъствала е Иванка Ганозова - вицепрезидент на организацията.
Запознати бяхме с опита по отношение на приемната грижа в другите страни, разказа на НДТ И. Титова. Разисквани са били настаняването на дете в приемно семейство, резултатите от това, кои са плюсовете и динамиката на тези семейства, как се отразява на биологичните деца и други теми. Пред участниците в семинара се били представени два документални филма. Единият е бил създаден още през 1963 г. и в него са били съпоставени деца, отглеждани в домове и в приемни семейства. Другият филм е отразявал живота на биологичните деца и дефицитът, който те изпитват. "Останахме много впечатлени от думите на едно такова дете - сподели Титова. - То разказа, че когато семейството му е било приемно, се е чувствало като на гара - постоянно в дома му влизал и излизал някой - социални работници, биологични родители и др."

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ СПЕЦИАЛИСТИ СЕ ЗАПОЗНАХА СЪС СВЕТОВНИЯ ОПИТ В ПРИЕМНАТА ГРИЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди