изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:53 EEST
Треньорският съвет на БФ Хандбал изготви 5-годишен план и стратегия за развитието на този спорт у нас    
СпортПовече от 4 часа продължи заседанието на Треньорския съвет на БФ по хандбал, който прие 5-годишен план и стратегия за развитието на този колективен спорт у нас до 2009 година.

Най-широка дискусия предизвика обсъждането на основните точки от стратегията”, съобщи за Фокус председателят на треньорския съвет доц. Иван Йотов. А те са:
- Оптимизиране на системата за подбор на подрастващите хандбалисти.
- Изграждане на центрове за високо спортно майсторство.
- Възстановяване на центровете по хандбал.
- Развитие на хандбала в училище.
- Усъвършенстване на методите за мотивация и квалификация на треньорските кадри. Г-н Йотов съобщи, че има предложение за създаването на клуб на младия треньор, в който да се провеждат занимания от изтъкнати специалисти.
- Развитие на научно-приложната дейност и подобряване на медицинското обслужване, храненето и възстановяване на националните отбори.
- Състояние и перспективи за изграждането на материалната база.
Петгодишният план ще бъде предоставен за обсъждане на новия Управителен съвет, който се събира за първото си заседание утре след обяд. Основна точка в дневния ред ще бъде обсъждане на бюджета до края на годината. Министерството на младежта и спорта отпуска на хандбалната федерация 370 000 лева, но финансовите изчисления показват, че са необходими близо 800 000 лева. Новото ръководство в лицето на президента Александър Евтимов си е поставило за цел да намери генерален спонсор, който да осигури нужните средства.

Фокус

 


Сходни връзки

Треньорският съвет на БФ Хандбал изготви 5-годишен план и стратегия за развитието на този спорт у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди