изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:47 EEST
Правителството осигури 33 млн. лв. за саниране на училищните сгради през 2005 г.    
Образование 33 млн. лв. ще бъдат вложени тази година в санирането на училищни сгради. С осигурените средства в Бюджет 2005 ще бъдат реконструирани около 150 учебни заведения.

На заседанието си правителството одобри Стратегически насоки за осъществяване на проекти за енергоефективно саниране на училищните сгради.
В документа се посочва, че санирането ще включва осигуряване на конструктивна устойчивост на сградите; премахване на течовете от покрива, външните и вътрешните фуги, отоплителните и ВиК инсталации; допълнителна топлоизолация и ремонт на дограмата; осигуряване на безпрепятствен достъп в сградите на децата с увреждания.
Критериите, по които ще се определи кои училища да бъдат санирани тази година са разхода на топло- и електроенергия през последните години; средни общообразователни училища, професионални гимназии и др., които са в областни или общински центрове; наличието на готови проекти или проучвания за реконструкция за учебното заведение.
 Координацията и контролът по цялостната реализация на проектите ще се осъществява от министъра на образованието и науката със съдействието на министрите на регионалното развитие и енергетиката. Предложенията за училищата, в които ще се осъществяват проектите през 2005 г., ще бъдат изготвени от Регионалните инспекторати по образование и Областните съвети за регионално развитие. Изпълнението на проектите на областно ниво се възлага на съответния областен управител.
По данни на Националния статистически институт през учебната 2003/2004 г. в страната има 2 823 общообразователни и специализирани училища.
 


Сходни връзки

Правителството осигури 33 млн. лв. за саниране на училищните сгради през 2005 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди