изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:33 EEST
ОТЛИЧИХА СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЧК В ДОБРИЧ    
ОбществоДобри Драгнев бе избран за четвърти път за председател на местната милосърдна организация

 

Със златен медал на БЧК бе удостоен вчера председателят на Областния съвет на милосърдната организация в Добрич Добри Драгнев. Най-високото отличие му бе връчено от председателя на БЧК Христо Хригоров. Златният медал е за цялостен принос при налагането на принципа на хуманизъм на организацията. Кметът на Добрич пък Детелина Николова получи юбилеен часовник, посветен на 125-годишнината от създаването на БЧК. Хр. Григоров подчерта, че не са много кметовете, които си партнират така добре с милосърдната организация.
На вчерашното отчетно-изборно събрание на ОС на БЧК в Добрич Добри Драгнев - управител на банка ДЗИ - клон Добрич, бе преизбран единодушно за четвърти мандат за председател на организацията. Членовете на Общото събрание гласуваха зам.-председател да е д-р Евгения Георгиева - директор на Дома за медико-социални грижи. Избрани бяха и делегати за националното Общо събрание.
Освен Христо Григоров, гости на вчерашното отчетно изборно събрание на БЧК бяха още двама членове на националното ръководство, кметът на Добрич Детелина Николова, архийерейският наместник отец Стоян Иванов, директорът на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Жанина Калинкова, дългогодишният секретар на БЧК в Добрич д-р Иван Недялков, представители на дирекция "Социално подпомагане", лидери на неправителствени организации и др. От отчетния доклад на ОС на БЧК за последните четири години, представен от Д. Драгнев, стана ясно, че организацията е подбрала правилно приоритетите си и е постигнала набелязаните задачи. Своевременно и адекватно е било реагирано на предизвикателствата, породени от социално икономическите проблеми, оказана е подкрепа на уязвимите групи от населението. Като примери бяха посочени действията по време на кризисни ситуации, изпълнението на проекти, насочени към деца и възрастни хора, ежедневно удовлетворяване на потребности на социално слаби граждани и др. През отчетния период е продължило институционалното развитие на организацията и се е увеличило имотното й състояние и материално техническата й база, както и членският й състав. На заседанието бяха приети насоки за развитие на областната организация на БЧК за периода 2005-2008 г.
"Дейността на общината в подкрепа на хората в тежко социално положение нямаше да е така ползотворна и навременна без БЧК" - подчерта в приветствието си кметът на Добрич Детелина Николова. Според нея постигнатото е доказателство, че резултатите са добри, когато се обединят различните институции. Благодарност от името на всички членове - над 400, на Първичната съюзна организация на слепите изказа председателката Паунка Пеева. "Чувстваме ви приятели, защото винаги сте били с нас в трудни моменти, нашето приятелство датира от повече от 20 години", допълни тя. Боян Петров - директор на училище в Крушари, каза, че трябва да имаш огромно сърце, за да приемаш болката на другите и да помагаш. Той благодари на милосърдната организация от името на всички жители на с. Свобода, които бяха подпомогнати при голямото наводнение преди около две години.
"Голяма работа сте вие, добруджанци! Нищо не може да ви уплаши - нито наводненията, нито снега, нито политиците. Българският народ е казал, че няма нищо по-голямо от хляба. Аз бих добавил, че няма нищо по-голямо от добруджанци, които произвеждат хляба". Това каза в приветствието си към присъстващите председателят на БЧК Христо Григоров. Според него БЧК е добил нов облик през последните четири години. Не е имало нито един сигнал за корупция, затова и правителството е избрало организацията за организатор на набирането на средства за децата от Беслан и пострадалите при бедствието в Азия. Хр. Григоров постави отлична оценка за дейността на ОС на БЧК през отчетените четири години.

 


Сходни връзки

ОТЛИЧИХА СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЧК В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди