изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:11 EEST
160 000 ЛЕВА СА НАБРАНИ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ БЕДСТВИЕТО В АЗИЯ    
Общество160 000 лева са набрани до момента по сметката на БЧК за подпомагане на пострадалите при бедствието в Азия в края на м.г., съобщи вчера пред журналисти в Добрич председателят на БЧК Христо Григоров.

 Средствата са предоставени от 605 дарители - около 70 от тях са фирми, а останалите са частни лица. Та тел 1244, който е разкрит към двата мобилни оператора - Глобул и Мтел, до момента са получени 17 000 sms-а. Около 6 000 лева пък са очакваните постъпления в касичките в цялата страна. Хр. Григоров допълни, че акцията за набиране на средства се удължава с месец.
Бедствената готовност е един от приоритетите на БЧК, каза още председателят на организацията. Според него е необходимо Червеният кръст трябва да има както кадрова, така и материална готовност при възникване на ситуация. Към момента той разполагал с материали за около 5 000 души. "Амбициозната ни цел е да пристигнем в червената зона - мястото на бедствието, до половин час след възникването му, преди да са се задвижили държавните организации", каза още той. Предвид на предстоящото ни присъединяване в ЕС през 2007 г. БЧК и ДЗИ отсега се подготвяли за момента, когато частните осигурителни фондове станат задължителни. Между застрахователното дружество и организацията вече бил подписан договор за предоставяне на пакет от услуги за допълнителна помощ при инциденти. БЧК ще извършва със специални линейки медицинският транспорт от мястото до медицинското заведение.
"Има нещо сбъркано в ценностната ни система" - сподели Хр. Григоров. Той изрази недоумението си, как една национална телевизия може да работи срещу това, като визира предаването "Биг Брадър". "Когато БЧК излязохме чрез телефон 12 55 с призив за набиране на средства за 40 000 гладни деца, получихме само 17 000 sms-а, а за "Биг Брадър" се получиха близо милион. Защо не се пуснаха sms-и, за да бъдат нахранени българските деца, а за големите цици и големите задници?" - попита Хр. Григоров. Той каза още, че даряват нашите възрастни родители, а богатите, шоумените ги няма.

 


Сходни връзки

160 000 ЛЕВА СА НАБРАНИ ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ БЕДСТВИЕТО В АЗИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди