изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:06 EEST
БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ СА ВИСОКО ИНФОРМИРАНИ    
ОбществоПрез януари дирекция "Бюро по труда" в Добрич е провела анкетно проучване на тема "Нивото на информираност на клиентите по отношение на услугите, предоставяни от ДБТ и ползвани от тях източници".

Резултатите от проучването показват една висока информираност на клиентите ни, което е важен фактор за тяхната реализация на пазара на труда, коментират специалисти от дирекцията.
Анкетирани са били 100 търсещи работа лица с различен социален статус, пол, образование, възраст и етническа принадлежност. Набирането на информация се е осъществявало чрез предоставяне на стандартизирани анкети на клиентите, посетили ДБТ през януари. "Целта на проучването бе да се провери нивото на информираност на клиентите и необходимостта от подобряване и разнообразяване на начините за предоставяне на информация", обясниха от дирекцията. От проучването станало ясно, че най-голям брой от безработните разчитат на вестниците като източник за информиране, на служителите и информационните табла на ДБТ. На второ място те поставяли социалната мрежа, т.е. разчитат на приятели, познати, роднини, бивши колеги, работодатели и др. Следвали радиата и телевизиите, а като най-неизползвана посочили Интернет-мрежата поради ограничения достъп и липсата на умения за ползване на този източник на информация.
От ДБТ препоръчват търсещите работа да бъдат по-активни при контактите си с трудовите посредници, да посещават най-малко два пъти в седмицата дирекцията, да използват максимално предоставената им информация.

 


Сходни връзки

БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ СА ВИСОКО ИНФОРМИРАНИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ СА ВИСОКО ИНФОРМИРАНИ
Автор: Anonymous да 2005-02-18 @ 21:20 EET
Е И ТОВА Е УТЕХА.
БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ СА ВИСОКО ИНФОРМИРАНИ
Автор: Anonymous да 2005-02-18 @ 22:18 EET
a be dobrudganci,to go paaastate toia prostak da vi marsi vesnika i da se pravi na pechena tikva hubav si vi vesnika, ne gi pushtaite takiva goveda
БЕЗРАБОТНИТЕ В ДОБРИЧ СА ВИСОКО ИНФОРМИРАНИ
Автор: Anonymous да 2005-02-19 @ 09:30 EET
а ми не са си избрали партиен секретар.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди