изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:59 EET
ОБОРУДВАТ ГОРСКАТА СТРАЖА ЗА БОРБА С БРАКОНИЕРИТЕ    
Ред и сигурностНа церемония в понеделник – 21 февруари, от 11.00 часа, на площада пред храм-паметника “Св. Александър Невски” в София министър Мехмед Дикме ще представи част от техническото оборудване за горската стража в борбата й с бракониерството

Над 2,5 млн. лева, осигурени от преизпълнението на приходите в горите през миналата година, са инвестирани в закупуване на транспортни средства, на специализирани машини и съоръжения, необходими за структурите на НУГ в страната. С тези средства са закупени 142 автомобила с висока проходимост от моделите “УАЗ-ДЖИП” и “ВАЗ-НИВА” и 200 мотоциклета “ИЖ” на обща стойност 2 044 хил. лв. Останалата част от финансовия ресурс в размер на 598 976 лв. е инвестирана в закупуване на 244 моторни триона, 60 моторни свредла, 110 храстореза, 20 мотокултиватора и 5 моторни шейни, необходими за работа в труднодостъпни горски райони при зимни условия.

На церемонията ще присъства ръководният екип на НУГ, началниците на 16-те регионални горски структури в страната, горски стражари. Водосвет ще отслужи патриарх Максим.

Покани за участие са отправени към президента Георги Първанов, министър-председателя Симеон Сакскобургготски и министрите от кабинета, както и към членовете на парламентарната Комисия по земеделие и гори.
 


Сходни връзки

ОБОРУДВАТ ГОРСКАТА СТРАЖА ЗА БОРБА С БРАКОНИЕРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди