изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:19 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностБюлетин на МВР от 17 февруари

Стара Загора. Вчера към  03, 00 часа полицейски екип на РПУ забелязал  в двора на църквата  "Свети Никола"  на бул. “Цар Симеон Велики” автомобил “ ВАЗ 2101”, който бил заседнал върху  бетонови стъпала и водачът  се е опитвал да го изкара  от там. Повикан е екип на “Пътна полиция – КАТ” при РПУ – Стара Загора, който установил, че  водачът  С.Д. /31 г./ от Стара Загора е изгубил управление над автомобила. Колата напуснала пътното платно  на бул. “Цар Симеон Велики”, счупила две колчета от  металните заграждения и влязла в църковния двор. При извършената проверка е установено, че шофьорът е  управлявал след употреба на алкохол с концентрация в кръвта над 1,82 промила.  Нанесени  са  незначителни материални  щети.  С.Д.  е настанен  в  заведението за отрезвяване. По случая работи РПУ – Стара Загора.

Костенец. Полицаи от РПУ-Костенец задържаха снощи заподозрения в опит за убийство Л.К. /39 г./ от с. Долна Малина. Вчера преди обяд в Първо РПУ е бил получен сигнал за тежко ранена с нож възрастна жена в кооперация в ж.к.”Хр. Смирненски”. Криминалисти от РПУ установили, че жената е с прободни рани в гърдите и корема. Те изяснили също, че 71-годишната жена е била нападната от психично болния Л.К., който избягал и бе обявен за издирване. Служители на РПУ-Елин Пелин издирвали Л.К. в Долна Малина, но там не бил открит. Оказало се, че  уличеният имал роднини в Долна баня. Около 20.30 часа полицаи обградили къщата на вуйчото му. При задържането Л.К. не оказал съпротива.  Заловеният ще бъде предаден на Първо РПУ.

София. Грабителят С.В. /26 г./ бе заловен от служители на Първо РПУ. В продължение на три седмици той нападнал осем столичани в централната част на столицата, като им отнемал мобилни телефони, портфейли и вещи. С прокурорско разпореждане С.В. е задържан за 72 часа, изясняват се други негови престъпления.
Автокрадци бяха разкрити и задържани от столични криминалисти. Служители на СДВР заловиха В.М./32 г./, криминално проявен, осъждан, който на 9 февруари откраднал “Ауди В-4” от бул. “Сливница”. Той е в ареста на Трето РПУ, заведено е дознание. За същото провинение бе задържан в Шесто РПУ И.И./36 г./ , откраднал “Ауди 80” в ж.к.”Овча купел”.
Служители от “Икономическа полиция”- Трето РПУ и столични следователи при съвместна операция заловиха в момент на получаване на подкуп 39-годишният К. И., заместник- директор на Професионална гимназия “Аудио-видео и телекомуникации” А.С.Попов”. Като длъжностно лице той сключил неправомерно договор за наем със собственик на кафене на ул. “Иван Александър”, който трябвало да плаща всеки месец между 80 и 200 лева чрез издаване на неистински касови ордери, неотчетени в счетоводството на училището. От собственика на кафенето К.И. получил за собствена употреба около 1 500 лева. Установено е, че зам.директорът сключил неправомерно подобен договор за наем и с управител на ресторант на бул. “Сливница” и за година и половина получил без правно основание още около 4 500 лева. За тези престъпления по служба К.И. е задържан в Трето РПУ, по случая е образувано следствено дело.
В Четвърто РПУ бил получен сигнал от граждани за мъж, извършващ измами с документи. Криминалисти и техни колеги от “Икономическа полиция” разкриха и задържаха измамника А.Н./35г./ от гр. Кюстендил, обявен за общодържавно издирване за други подобни негови деяния. При задържането му в него са открити множество документи- платежни нареждания, подпечатани с печати на банки, договори, фактури и др. Той е задържан в ареста за 24 часа, по случая е образувана преписка.

Пловдив. Трима непознати мъже  измамиха 62-годишен пловдивчанин  при уличен чейндж вчера. Около 11 часа мъжът  изтеглил 2 900 долара от банка в центъра на Пловдив. Тръгнал по главната улица, когато бил настигнал от непознат, който се представил за служител на същата банка. Банковият “чиновник”  казал, че има клиент, който на много изгоден курс - 1.80 лева, би изкупил доларите, защото спешно му трябвали. Клиентът даже ги чакал в близко чейнджбюро. Пловдивчанинът не се колебал дълго  и двамата тръгнали за бюрото. В следващите минути се разиграла истинска театрална постановка. Почти веднага ги пресрещнал друг непознат,  заговорил мнимия банков чиновник за обмяна на валута и се присъединил към тях. Когато стигнали до сградата на бившия Партиен дом, към групата се приближил друг мъж. Пред пловдивчанина тримата непознати  извършили обмяна на 5000 долара, собственост на единия от тях. Така явно успели да  убедят 62-годишния мъж в своята почтеност. След което “банковият служител” взел доларите  на пловдивчанина и влязъл в сградата, като му казал да почака малко. Той така и не се появил повече.

Бургас. Вчера в РПУ Айтос е получено съобщение от 47- годишен мъж от Айтос, че предния ден в магазин за крепежни елементи в града, непознат за него мъж му е предложил да участва в сделка с препродажба на хирургически конци, от която ще има голяма печалба. Айтозлията се съгласил, като закупил 9 кутии с 250 бройки хирургически “котешки” конци /22 лв. бройката / за сумата от около 8 000 лв. Тези конци потърпевшият е трябвало да препродаде на лице, посочено от непознатия за него мъж на цена два пъти по-висока от първоначалната. След заплащането непознатият “търговец” напуснал магазина, без да се ангажира с финализиране на сделката. По- късно айтозлията установил, че закупените от него конци са с изтекъл срок на годност и са негодни за употреба. Работата по случая продължава от служители на РПУ Айтос.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди