изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:08 EET
РУМЯНА САВОВА: НА ДЪРЖАВАТА ДЪЛЖА НАД 541 000 ЛЕВА, ЗАРАДИ БИВШИЯ СИ СЪПРУГ    
Ред и сигурност

Изповед на бившата медицинска сестра Румяна Савова пред журналистическата гилдия



За пореден път в Добричкия окръжен съд бе отложено делото срещу стоматологичната сестра Румяна Савова, която преди повече от две години се опита да отрови вече бившия си съпруг Стамен Савов с татул. Делото вчера не се гледа, поради неявяване на адвокатите на трима от подсъдимите. В залата не бе и адвокат Даниела Доковска, която узнала, че нейните колеги, които защитават обвиняемите, няма да бъдат на делото и затова не си е направила труда да пристигне в Добрич, каза Стамен Савов. Той също не влезе в залата, защото закъсня, но отвън пред журналистите каза каква е причината за липсата на неговия адвокат.

Из коридорите на съда Румяна Савова се обърна към журналистите с молба да отразяват обективно процеса. Тя сподели, че бившият й съпруг й оставил над половин милион лева дългове. С генерално пълномощно от нея той ръководел фирмата й ЕТ "Васкони - Румяна Савова" и към септември 2004 г. тя дължала на държавата 541 000 лева главница без лихвите. С пълномощното вече той не разполага, но документацията на фирмата и печата продължавали да бъдат в него. "Сега живея прекрасно, а преди живота ми бе ад. Казвате, че съм искала да го убия, за да наследя богатството му. Аз не виждам богатство. Истината е, че съм наследила дългове от 1997 година насам. Имам голям син, който гледа телевизия и чете вестници, затова ви моля да отразявате обективно", каза Румяна.

Пред входа на съда журналистите срещнаха Стамен Савов, който заяви, че казаното от Румяна не отговаря на истината. "Пълни глупости" - отсече той.

Припомняме, че 34-годишната бивша медицинска сестра Румяна Савова е обвинена в опит да убие съпруга си - арендатора Стамен Савов, и две подбудителства към убийството му. Заедно с нея подсъдими са и варненците Ивелина Иванова, Данаил Илчев и Георги Николов. Тя ги е наемала на два пъти да застрелят съпруга й. Те пък вместо да сторят това, я завличали с пари - общо 13 952 лева, които самият арендатор /по думите му/ давал на жена си. Тя прибегнала към наемането на убийците в началото на 2002 година, след като опитите й да отрови Стамен с татул се оказали безуспешни. Според експерти, животът на арендатора е бил в опасност. Замисълът на Румяна бил разкрит от гадателка /нейна приятелка, сприятелила се особено тясно със съпруга й Стамен Савов//, при която тя ходела.

Делото ще се гледа на 12 и 13 май от 9.30 часа. НДТ

 СНИМКА: http://ndtnews.hopto.org/gallery/photo_news

 


Сходни връзки

РУМЯНА САВОВА: НА ДЪРЖАВАТА ДЪЛЖА НАД 541 000 ЛЕВА, ЗАРАДИ БИВШИЯ СИ СЪПРУГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди