изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:25 EEST
Цонев ще уволнява Дикме, Шулева и Абрашев в понеделник    
Новини В понеделник на редовния брифинг в Министерски съвет ще бъдат обявени промени в правителството.


Това обяви говорителят на Министерски съвет Димитър Цонев, цитиран от БГНЕС. Говорителят на правителството уточни, че на този етап не може да каже нищо повече относно предстоящите промени в Министерски съвет. "Не съм упълномощен да казвам нищо друго", каза още Димитър Цонев.
Все пак министър-председателят Симеон Сакскобургготски се изпусна, че по негова инструкция Димитър Цонев е съобщил, че в понеделник ще бъдат обявени промените в кабинета. "Ще видите в понеделник", каза премиерът.
Понеделник е хубав ден да се обяват важните промени - самият премиер тогава е в Брюксел.
Като безпрецедентен определиха този ход на властта наблюдатели. Промени в правителство по правило се обявяват от самия премиер-министър, който трябва да оцени пред медиите и обществеността работата на целия кабинет, да аргументира промените на министри и (или) зам.-министри. В същото време действащият премиер, а не говорителят му, е задължително да представи сам новите имена в правителството си.
Рокадите
Нищо необичайно, очакваше се и мисля, че ще бъде добър стимул за ускоряване на работата и на парламента и на управляващото мнозинство до края на мандата, заяви министърът на финансите Милен Велчев, цитиран от БГНЕС. Велчев допълни, че всеки министър може да бъде обект на рокади и никой няма гаранция, че ще остане в кабинета след тези промени, но това не трябва да притеснява никого. Съдбата на един политик не може да зависи от това дали е прекарал повече от пет месеца в един кабинет, каза Велчев. Министър Николай Василев не пожела да коментира рокадите в кабинета.
Министърът на външните работи Соломон Паси заяви, че в понеделник лично от премиера ще бъдат информирани за промени в кабинета, но забрави, че Симеон тогава е в Брюксел. Никой не се е родил на този пост, хубаво би било и да не умре на него, каза още Паси. Долорес Арсенова допълни, че в МС не си говорят за рокади. Не съм видяла някой да се притеснява, ние гледаме да си свършим работата пък каквото стане, каза Арсенова. Тя бе попитана дали е обсъждана информацията, която се появи че МОСВ ще бъде разделено като водите ще бъдат прехвърлени към Министерство на земеделието. Това е пълно безумие. Знаете ли какви промени на актове трябва да станат, за да се извърши такава структурна промяна, каза тя. Същото мнение изрази колегата й Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите. Той също заяви, че не е запознат с рокадите в правителството.
Новото време
В четвъртък, ден преди Цонев да направи анонса, Радослав Коев, зам.-председател на ПГ на “Новото време”, заяви в прав текст, цитиран от "Фокус", че министрите, които тярбва да бъдат сменени, са Лидия Шулева, Валентин Церовски и Божидар Абрашев.
Реакциите
Ройтерс съобщава за очакваните промени в кабинета, като посочва, че те стават в труден момент за премиера Симеон Сакскобургготски, който изостава по популярност в сравнение с БСП преди изборите през юни.
Слуховете
През последните дни се заговори обаче само за структурни промени в правителството - разделяне на министерства и (пре)назначаване на нови министри или действащи зам.-министри. Очакват се преразпределение на функции в Министерството на икономиката - сигурно ще се отдели туризмът, в Министерството на строителството и регионалното развитие - ще се обособят двете дейности.   http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Цонев ще уволнява Дикме, Шулева и Абрашев в понеделник | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цонев ще уволнява Дикме, Шулева и Абрашев в понеделник
Автор: Anonymous да 2005-02-18 @ 21:02 EET
А МИ АКО СЕ ОТЧЕТЪТ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди