изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:39 EEST
Прокуратурата поиска 6 години затвор за Елена Костова    
Ред и сигурностПрокуратурата е внесла обвинителен акт срещу Елена Костова в качеството й на председател на Фондация “Бъдеще за България”.


Информацията съобщи говорителят на Върховна касационна прокуратура Николай Марков, цитиран от "Фокус". Той уточни, че това е станало днес - 18 февруари. Информацията беше потвърдена и от Софийска градска прокарутура.
Столичното следствие повдигна на 31 януари две обвинения срещу Елена Костова в качеството й на председател на УС на фондация “Бъдеще за България” – за осуетяване установяването на данъчни задължения в големи размери и документно престъпление. Обвинение получи и главната счетоводителка на фондацията - Виолета Илиева. На двете беше наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на по 5000 лв. Ако бъде призната за виновна, Костова може да лежи в затвора до 6 години и да бъде глобена с три хиляди лева.
"Няма да коментирам, има си съд." Това заяви пред БГНЕС Елена Костова по повод внесения обвинителен акт. На въпроса “Очаквате ли обвинението да издържи пред съда?" Костова отговори: "Адвокатите, които сме наели, ще кажат".
"Повдигнатото обвинение срещу Елена Костова е изцяло необосновано, тъй като не е налице извършено престъпление за укрити данъци чрез невярно деклариране." Това твърди адвокатът по делото Петър Китанов във факс, изпратен до Агенция “Фокус” .
"Фондация "Бъдеще за България" не е извършвала стопанска дейност по занятие, което означава, че не е данъчно задължена, както изисква текстът на чл. 6 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО). Формулировката на прокуратурата нито от фактическа, нито от юридическа страна обосновава тезата за укрити данъци, особено пък в големи размери. Прокуратурата няма доказателства, които да подкрепят тезата на обвинението. Напротив - свидетелските показания, събрани по делото, данъчните ревизии и направените експертизи са в полза на защитата", казва в заключение адвокат Петър Китанов. http://dnes.dir.bg

БЕЛЕЖКА НА НДТ: Всъщност нищо ново на сцената на българския политически театър. Когато тъмно сините управляваха, преди избори те винаги повдигаха разследвания и дела срещу хора от другите /най-често левите/ политически сили, дори и срещу свои, за да ги отстранят по този начин от предизборната борба. Това пък преди са правели и комунистите. Преди тях пък фашистите. Преди тях пък и т.н. Каквото посееш, това и ще пожънеш - казва народът, който е надживял много, много политически мекерета и файтонджийски партии.

 


Сходни връзки

Прокуратурата поиска 6 години затвор за Елена Костова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди