изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:10 EET
Пожар на кораба “Средец” оставя плавателния съд без управление в открито море    
НовиниПожар в машинното отделение на кораба “Средец” оставя плавателния съд без управление в открито море, на 60 мили от Бургас.

Фериботът е пътувал по редовната ро-ро линия Новоросийск-Бургас-Поти, а на борда му са били натоварени 71 ТИР-а. След близо 10 часово буксиране днес три мощни влекача благополучно докараха “Средец” до кея на бургаския кораборемонтен завод. Утре специална комисия, назначена от Морска администрация започва разследване на аварията.

 

След сложни маневри пълният с ТИР-ове кораб застана на кея, а на борда му веднага се качиха представители на фирмата-собственик “СОМАТ”, гранични полицаи и експерти от Морска администрация. Пожарът е започнал в една от турбините на главния двигател и е прекъснал кабелите към електрогенератора-гласи една от версиите.

На екипа ни бе отказано да снима на борда с аргумента, че корабът е частна собственост, а екипажът отказа да коментира инцидента. На борда на “Средец” са пътували и група практиканти от бургаската професионална гимназия по морски и океански риболов, но и те бяха инструктирани да мълчат. Само един от руските шофьори се осмели с пресилена шеговитост да потвърди, че пожарът на борда е бил сериозно изпитание. http://bnt.bg/

 

 


Сходни връзки

Пожар на кораба “Средец” оставя плавателния съд без управление в открито море | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди