изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:42 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР 0Т 20 ФЕВРУАРИ    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР от 20 февруари



Стара Загора. Местното управление на “Транспортна полиция” разследва побой, станал вчера следобед. Сигналът за инцидента е получен към 18.35 ч.от постови полицай на гара Казанлък. 19-годишен младеж, 36-годишна жена и 14-годишно момиче от с. Осетеново, община Павел баня му се оплакали, че неизвестни ги пребили в пътнически влак от Карлово за Тулово преди спирката в тяхното село. Пострадалите слезли на гарата, а по-късно им е оказана помощ в спешния медицински център в Казанлък. Нападателитге им слезли от влака на ж.п. спирка-Дунавци. Междувременно незабавно били мобилизирани служители на РУТП, РПУ–Казанлък РДВР,  които са задържали  и отвели  в управлението групата от 16-ма побойници-младежи от региона, сред които и непълнолетни. Към момента е изяснено, че трима старозагорчани  са преките извършители на побоя, Вече е установено, че в основата му са хулигански подбуди. Работата по случая продължава в РУ “Транспортна полиция”.
Местен младеж/18 г./, негов батко /19/ от Долна баня, ученик в Стара Загора и техен съмишленик от областния град / също на 18 г./ са уличени в две престъпни деяния.Преди седмица двама маскирани  проникнали в магазин за хранителни стоки на ул.“А. Кожухаров” и като заплашили с пистолет 43-годишната продавачка,й отнели дневния оборот от 240 лв. При проведеното оперативно издирване, като извършители са уличени Ж.П. /18 г/ от Стара Загора и С.И. /19 г./ от  Долна баня. Допълнително било изяснено, че около месец преди грабежа един от тях- Ж.П., този път подпомаган от друг /- М.М., на 19 г.от Стара Загора/ разбили решетката на входната  врата и проникнали в същия магазин като откраднали мобилен телефон. Оръжието, с което е извършен грабежа, е газов пистолет, откраднат  от М.М. и Ж.П.  пред септември м.г.от рибарски магазин на бул. “Патриарх Евтимий”. Ж.П. е задържан за  72  ч. Работата по установявяне на съпричасността на тримата и към други извършени престъпления продължава.  

Пловдив. Мъж, измамил преди няколко дни пловдивчанин с 2900 долара, бе заловен от служители от Второ РПУ. В четвъртък 62-годишен пловдивчанин, изтеглил долари от банка в града бил пресрещнат от непознат, който му предложил изгоден курс за обмяна. В “продукцията” се включили още двама мъже. Вече е установено, че пред бившата сграда на партийния дом в центъра на града А.Ф./38 г./ от Пловдив взел валутата на пловдивчанина с обещание след няколко минути да се върне с левовата им равностойност. А.Ф. е задържан за 24 часа в районното управление.

Благоевград. Двама “гостуващи” крадци, решили да приложат опита си в града, са задържани от служители от местното РПУ. В петък следобед продавачка в магазин за дрехи съобщила за изчезнала стока. Собственичката на бутик  в центъра на града допълнила, че установила липсата след като двама клиенти  дълго разглеждали без да изберат нищо. По описанието, дадено от пострадалата и уточнението, че според нея, те не са местни хора, дежурните автопатрули на РПУ тръгнали по следите им. Насочили се бързо към частната автогара в Благоевград и към 16 часа, пет минути преди да тръгне автобус за София полицаите задържали издирваните. При направената в управлението  проверка се оказало, че задържаните С. М. /на 33 г./ от село Светулка, обл. Кърджали и Д. Р./на 33 г./ от Кърджали, са познати на полицейски служители от цялата страна. В хода на работата служители на МВР от Перник, София и други градове  съобщили, че двамата задържани “гастролирали “ наскоро и при тях.  Работата по случая продължава, образувано е полицейско дознание.
Три крадли, дошли на просия в село Брезница, община Гоце Делчев, обрали местната джамия. През нощта 18 февруари в селския молитвен дом остантали да пренощуват три жени от Велинград, дошли да просят в района. Рано сутринта в петък, час преди началото на сутрешната молитва, жените прибрали в чували килими, одеала и пътеки на обща стойност около 200 лева и изчезнали. В РПУ – Гоце Делчев  за кражбата информирали местни хора, пристигнали в джамията около 6 часа. Два часа по-късно служители от РПУ – Гоце Делчев  задържали извършителките в района на автогарата. За 24 часа в ареста остават А. Г ./на 43 г./, А. Н. /на 47 г./ и А. А. /на 55 г./, и трите от Велинград. Образувано е полицейско дознание по случая.

НСГП. Четирима  пакистанци направиха  неуспешен опит да преминат границата. Около 3.30 часа тази нощ служители от РГС-Петрич ги отрили при проверка на ГКПП-Кулата.  Четиримата мъже н авъзраст от 22 джо 30 години се укрили в таванските кухини на ж.п. вагон на международния влак за Атина. Двама от тях били без никакви документи за самоличност , а двама – с временни удостоверения за бежанци. Нелегалните кандидат-бегълци ще бъдат предадени на ОССлС в Петрич.

ПТП. 16–годишен неправоспособен водач блъсна седемгодишно момче в Петрич. Вчера на улица “Кочо Мавродиев” в града, самонадеяният младеж подкарал “Сеат Ибиса” и блъснал пресичащото пътя 7–годишно дете. Той е настанено в болница с  опасност за живота. След инцидента “шофьорът” напуснал местопроизшествието. По–късно е издирен от служители на РПУ. Алкохолната му проба е отрицателна. По случая е образувано следствие.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР 0Т 20 ФЕВРУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди