изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:20 EEST
ВЪВ "ВиК" - ДОБРИЧ СЪКРАТИХА 28 ДУШИ, ДРУГИ 70 ЧАКАТ    
Новини

До края на годината персоналът във "ВиК"- Добрич ще бъде намален с още 70 души, съобщи за НДТ управителят на дружеството Николай Ангелов. 28 души бяха съкратени в края на миналата седмица. "В момента щатът е раздут. По списъчен състав сега са 724, а оптималният щат е 650.



Намаляването на щата е залегнало в бизнес-плана на дружеството. Тенденцията е във ВиК - Добрич да се намалява броят на хората и да се увеличава техниката. Съкратените са от всички райони и от всички звена, като най-много са освободените “селски водомайстори”, работниците, които отговарят за водоснабдяването на 2 до 3 села. Те ще бъдат заменени от мобилни аварийни групи" - каза шефът на водното дружество в Добрич. При последното съкращение най-много хора без работа са останали от централното управление в Добрич - 7 работници и от община Добричка - 6. Четирима са освободените в район Генерал Тошево и по двама в Балчик, Крушари и Шабла. Единствено в район Тервел няма нито един съкратен служител. До края на годината поетапно ще се извършат още съкращения. Следващите, които ще си заминат от ВиК, ще научат имената си след три месеца.

"В моята концепция не влиза увеличение на цената на водата до края на тази година" - добави Н. Ангелов. НДТ

 


Сходни връзки

ВЪВ "ВиК" - ДОБРИЧ СЪКРАТИХА 28 ДУШИ, ДРУГИ 70 ЧАКАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди