изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:49 EET
СЕМИНАР ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ СЕ ПРОВЕДЕ В АЛБЕНА    
НовиниСеминар на тема "Европейските стандарти при представянето на публични услуги" се проведе в събота и неделя в курорта Албена. Той е организиран по правителствената инициатива "Граждани на Европа", под патронажа на вицепремиера Пламен Панайотов.

На семинара са присъствали кметове и техни заместници, експерти и секретари от местната и държавна администрация в различни градове на страната. Лектори са били директорите на дирекции при Министерския съвет и Министерството на икономиката. Те са разяснявали европейските практики и режими за облекчаване на бизнес средата. Представени са също резултатите от изследване сред 538 малки и средни предприятия в България относно трудностите, които стоят пред бизнеса у нас. Те са отчели като такива получаването на санитарните разрешителни, регистрацията на търговски обекти и др. В Германия и Англия, например, полезна практика било браншовите организации да бъдат в ролята на посредник между фирмите и държавата.
 


Сходни връзки

СЕМИНАР ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ СЕ ПРОВЕДЕ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди