изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:27 EEST
94-ГОДИШНА СОФИЯНКА ДАРИ СРЕДСТВА ЗА ДЕСИСЛАВ    
ОбществоСъбрани са почти една трета от средствата, нужни за лечението на 24-годишния мъж от Добрич, останал парализиран след катастрофа. Община град Добрич и приятели ни канят на благотворителна изложба-базар, която се открива днес

94-годишна софиянка, трогната от съдбата на Десислав Иванов Димов от Добрич, е дарила средства за лечението му. Това разказа за НДТ майката на младия мъж Антоанета Малева, която поде мащабна кампания за събиране на сумата, необходима за лечението му в Москва. Възрастната столичанка г-жа Радулова гледала репортаж по БНТ за набирането на средства за Десислав. Тя се обадила на майката и пожелала също да помогне. Тъй като нямала възможност да дойде до Добрич, в дома я посетила близка на семейството. "Имам 50 лева, 50 лева ще дам" - казала Радулова. Тя непрекъснато питала как е момчето и обещала когато може да отдели някой лев, пак да ги изпрати за неговото лечение.
Това не е единственият мил и трогателен жест, отправен към Десислав, разказва развълнувана Антоанета Малева. Сред помогналите е и Цвятко Тодоров от Шумен, който също разбрал за съдбата на 24-годишния добричлия от телевизията. Тъй като шуменецът, който е инвалид от 2 години, нямал координати на семейството, изпратил писмо до Областния съвет на БЧК в Добрич. В него поставил и пет евро. След като от милосърдната организация предали парите и свързали Цвятко Тодоров със семейството на Десислав, шуменецът изпратил още два долара и написал ново писмо. В него той споделя: "Може би е нескромно от моя страна, но такава радост изпитвам за втори път в живота си. През 1964 г. като комсомолски секретар помогнах на бедна наша работничка в КТА "Мадара"... За "доброто сърце на Цвятко" писаха в "Народна младеж". 100 лева пък е дарил за лечението на Десислав студентът от София Руси Иконописов. Сумата е била придружена от картичка с посланието: "На Деси от Руси. Когато човек загуби парите си - нищо не губи. Ако загуби достойнството си - губи много. Но загуби ли смелостта си - губи всичко! Винаги бъди силен и усмихнат!". "Това са хора, които не ни познават, но даряват за Десислав" - споделя развълнувана майка му. Тя благодари на всички, които са се отзовали до момента и са дарили средства за лечението на сина й. И отправя апел и към политическите сили, към бизнесмените на Добрич - да се включат и те чрез поредната инициатива, като си направят и подарък. А. Малева ги кани да вземат участие в благотворителната изложба-базар, организирана от община Добрич и приятели. Тя се открива днес от 17.30 часа във фоайето на библиотека "Дора Габе". Ще бъдат представени произведения на изобразителното изкуство, литературата, занаятчиите от "Старият Добрич", както и над 1000 мартеници, изработени от ученици и малчугани от детските градини в Добрич.
Събрани са около една трета от средствата, необходими за лечението на Десислав в Москва - 13 000 лева от нужните общо 37 000 лева, сподели майка му Антоанета Малева. Набирането е започнало от юли, когато е получила отговор, че руски специалисти могат да помогнат на младия мъж да се излекува. През последните два месеца сумата се е удвоила.
На Десислав можете да помогнете и вие - като посетите изложбата-базар и предстоящ благотворителен концерт, като изпратите sms със съдържание FAKEL на номер 2369 без код за абонати на Глобул и Мтел, като подпомогнете инициативата на БЧК-Добрич, с дарителски касички в града. И естествено, чрез разкритите банкови сметки в Ейч Ви Би Банк Биохим АД, клон Добрич, банков код 66076720, сметка в долари 5112029301, сметка в евро 5412029302.

 


Сходни връзки

94-ГОДИШНА СОФИЯНКА ДАРИ СРЕДСТВА ЗА ДЕСИСЛАВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди