изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:39 EET
Серия сюрпризи в НДСВ - Симеон не отлетя, кадрува лично    
НовиниВ понеделник по обед стана ясно, че НДСВ ще предложи Борислав Великов за шеф на парламента и че лично Симеон (а не Цонев) ще обяви в 14 часа смените в кабинета.


Според председателя на ПГ на НДСВ Станимир Илчев е имало кворум, въпреки че 15 депутати от НДСВ са били питани по телефона. Заседанието се проведе в стаята на НДСВ, където журналистите не преброиха повече от 20 депутати. Кандидатурата на Великов е била консултирана с коалиционните партньори ДПС и Новото Време и се подкрепя от тях, съобщи Илчев. В момента Великов е заместник-председател на ПГ на НДСВ.
Още за номинацията на Великов
От 96 души парламентарна група 60 човека са били попитани за номинацията на Борислав Великов за поста председател на Народното събрание, уточни НДСВ. Това означавало, че е имало кворум.
Не стана ясно обаче кой е номинирал Великов. Зам.-председателят на ПГ на НДСВ Валери Цеков каза, че най-вероятно в сряда ще бъде гласуван избора на председател на Народното събрание. Владимир Дончев от своя страна заяви, че не може да коментира номинацията, тъй като не е бил информиран за нея.
Припомняме, че до края на миналата седмица настоящият зам.-председател на парламента Камелия Касабова имаше най-големи шансове да наследи Огнян Герджиков на поста председател. Тя беше посочена както от самия Герджиков, така и от Станимир Илчев, като най-вероятен избор. Освен Касабова Герджиков посочи Анелия Мингова и Даниел Вълчев. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Серия сюрпризи в НДСВ - Симеон не отлетя, кадрува лично | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди