изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:07 EEST
Фестивал в чест на Тадж Махал се провежда в Индия    
ЛюбопитноТадж Махал, смятан за едно от 7-те чудеса на света, отново се превръща в центъра на Индия. В страната започна 10-дневен фестивал за 350-годишнината на една от най-популярните туристически атракции.

Събитието се организира от департамента по туризъм, който е похарчил 10 милиона рупии за мероприятието. Над 40 музиканти и 100 танцьори, придружени от известни имена от индийската киноиндустрия, откриха тържествата. Фестивалът в чест на Тадж Махал е предвиден и за сцена на традиционни занаяти и културно наследство от всички части на Индия.
Мраморният Тадж Махал е построен през 17 век от принц Ша Дженан за любимата му съпруга, която починала млада. Сградата е дело на 22 годишни усилия и 20 000 души строители. Индийските власти наредиха строг контрол над посещенията на символа на любовта, за да бъде запазена храмът.
http://www.tvevropa.com/

ОЩЕ ОТ НДТ

Паметникът на любовта Тадж Махал с изящен подарък за рождения си ден

  
Най-великият паметник на любовта Тадж Махал получи за рождения си ден изящен подарък - свой умален двойник, изработен изцяло от сребро. Тази есен великолепният дворец в Индия навърши 350 години.

Сребърният двойник на Тадж Махал се намира в източния индийски град Кутак. 10 от най-добрите местни майстори са се трудили в продължение на 5 месеца, за да измайсторят възмножно най-точен модел на двореца. Общата сума, която е била нужна за сребърния Тадж Махал е един милион индийски рупии и е дарена от местния богаташ Нанд Кишор. "Това е най-големият сребърен модел на Тадж Махал правен някога. Доволен съм, че нашите местни майстори успяха да завършат проекта за рекордно време преди 350-годишнината на двореца", каза спонсорът Нанд Кишор. Белият мраморен дворец Тадж Махал е бил издигнат за 22 години и в строежа са участвали над 20 000 души. Император Шахджахан построява двореца в памет на своята възлюбена Мумтаз Махал. За 350 години Тадж Махал се е превърнал в най-известният паметник на любовта.

 


Сходни връзки

Фестивал в чест на Тадж Махал се провежда в Индия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди