изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:40 EEST
ЛОВЦИТЕ В ДОБРИЧКО СЕ ОТЧИТАТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ХАЙКА ЗА ХИЩНИЦИ    
Новини

10 лисици са отстреляли авджии от пет дружинки от областта по време на националната хайка за хищници. До следобедните часове на вчерашния ден в "Ловно-рибарско дружество" - Добрич се бяха отчети 5 от общо 36 ловни дружинки в областта. Авджиите от Богдан, Бенковски, Орлова могила, Хитово и Рилци са отстреляли 10 лисици, 5 чакала и 7 скитащи кучета.



Не попаднали на нито един вълк. За всеки един уцелен чакал ще получат от "Държавно лесничейство" - Добрич по 25 лева. Ако някой от ловците от останалите 31 дружинки са попаднали на вълк, то неговият трофей от Лесничейството ще бъде оценен на 100 лева.

От министерството на земеделието и горите вече отчетоха, че през последните години е налице тенденция на увеличение на хищниците в страната. Популацията на вълците е нараснала с 11 на сто и вече в страната има над 2200 скитащи вълци. С 4 % е нараснала и популацията при лисиците, като броят им през 2004 г. е достигнал 36 502. Над 27 000 са чакалите, а броят на скитащите кучета, които също се организират в глутници, надхвърля 24 000. В най-скоро време земеделското министерство ще обяви точните цифри от отстреляните хищници по време на националната хайка.

Председателят на ЛРД Добрич Петър Петров заяви, че до края на март им предстои подхранване на дивеча и пролетна таксация. НДТ

 


Сходни връзки

ЛОВЦИТЕ В ДОБРИЧКО СЕ ОТЧИТАТ ЗА НАЦИОНАЛНАТА ХАЙКА ЗА ХИЩНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди