изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:08 EEST
ВЪЗСТАНОВЯВАТ ЛЕЧЕБНАТА ФИЗКУЛТУРА В УЧИЛИЩАТА    
ЗдравеВъзстановяване на лечебната физкултура в училищата в Добрич е била една от идеите за съвместна дейност, които са обсъждали през миналата седмица кметът на града Детелина Николова и председателят на БЧК.

 Както НДТ писа, Христо Григоров бе гост на отчетно-изборното събрание на Областния съвет на БЧК. Заболяванията сред децата се увеличават, те все по-често страдат от диабет, хипертония, гръбначни изкривявания, посочи Д. Николова. Тепърва предстояло да бъде решено дали лечебната физкултура да бъде проведена в часовете по физическо възпитание или пък като допълнителна форма, като за целта бъдат привлечени специалисти. Общината ще насочи усилията си към възстановяване и ремонтиране на физкултурните салони, които да бъдат посещавани от децата и през свободното им време и ваканциите.
По време на срещата с Христо Григоров са били набелязани бъдещите действия за сътрудничество между общината и БЧК. Те ще продължат да са насочени към подпомагане на социално-слаби граждани, към хора от третата възраст и деца в неравностойно положение. Д. Николова и председателят на БЧК са разговаряли за складовата база, която трябва да бъде създадена в Добрич и да е за Североизточния планов район. Изпратено е искане до Министерството на отбраната част от сградите на бившите казарми, които общината очаква да получи, да бъдат използвани за тази цел.

 


Сходни връзки

ВЪЗСТАНОВЯВАТ ЛЕЧЕБНАТА ФИЗКУЛТУРА В УЧИЛИЩАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди