изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:59 EEST
НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ СЕ ПОДГОТВЯ В ДОБРИЧ    
СпортЖелезните дами на България ще посрещнат Осми март в СК "Младост"

Националният отбор по вдигане на тежести пристигна в Добрич и вече провежда занимания в спортна зала "Младост". Възпитаничките на старши-треньорката Даниела Керкелова се подготвят  за предстоящото европейско първенство за мъже и жени в София, което е от 16 до 25 април. Най-добрите тежкоатлетки на България ще останат в Добрич 25 дни, което означава, че ще отпразнуват Осми март тук.
"Окончателният състав на тима ще бъде определен на държавното първенство в Асеновград на 25 март. В отбора тренират опитните Гергана Кирилова, Славейка Ружинска, Румяна Петкова, Симона Гълъбарова, както и по-млади състезателки - Милка Манева, Йорданка Апостолова и други. След майчинство се завърна и Донка Минчева", каза Даниела Керкелова. Треньорката очаква от 1 март към заниманията да се присъедини и варненката Изабела Рифатова, която е добруджанска снаха.
От президента на СКВТ "Добрич" Веселин Божков, който е и председател на треньорския съвет към Българската федерация по вдигане на тежести, научихме, че заедно с националките от утре ще тренира и състезателката на добричкия клуб - Светлана Димитрова. Миналата година възпитаничката на четирикратната европейска шампионка Жанета Георгиева спечели първото място в категория до 53 кг на държавното първенство за кадетки и доказа, че е състезателка с бъдеще. Включването й в лагера на националките е шанс отново да разкрие възможностите си пред специалистите и, разбира се, да натрупа опит в тренировките с най-успелите българки в този тежък спорт. Научихме още, че Даниела Керкелова е решила на всеки лагер на своите избранички ще вика по една-две състезателки, които се изявяват при кадетките. Треньорката ще разчита и на много девойки, които упорито си проправят път към женския национален тим.  Интервю със старши треньорката на националния отбор Даниела Керкелова може да прочетете в утрешния ни брой.
 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ СЕ ПОДГОТВЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди