изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:25 EEST
ОБЩИНАТА ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ДВЕ ДЪРЖАВНИ СГРАДИ    
ОбществоВчера бяха подписани договори между областния управител Иван Иванов и кметът на Добрич Детелина Николова

Два договора за безвъзмездно прехвърляне на община Добрич на два имота частна държавна собственост подписаха вчера областният управител Иван Иванов и кметът Детелина Николова. И. Иванов подчерта, че прехвърлянето на двата имота е във връзка с водената политика на правителството, в подкрепа на местните инициативи и финансовата децентрализация на общините. Решенията на Министерски съвет са взети по искане на община Добрич и след изразено от областния управител становище в негова подкрепа.
Единият имот се намира по бул. "25 септември" с площ 210 290 кв. м, заедно със застроените  в него 35 сгради. Досега той е бил собственост на Министерството на отбраната. Другият имот се намира в ж.к. "Русия 1" с площ 22 947 дка и представлява отоплителна централа. Общината го придобива заедно с разположените в него сгради, машини, съоръжения и оборудване. Имотът не е бил стопанисван от търговското дружество, на което е бил предоставен, което е наложило намаляване на капитала на "Енергоинвестинженеринг" със стойността на имота.
"С подписването на двата договора за безвъзмездно прехвърляне посочените имоти преминават в собственост на община град Добрич и бъдещото им управление и разпореждане е във вашите правомощия" - обърна се към кмета областният управител Иван Иванов. Д. Николова благодари за съдействието и допълни, че заедно с ОбС ще бъдат взети решения за нови инициативи за развитие на малкия и среден бизнес.

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ДВЕ ДЪРЖАВНИ СГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди