изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:01 EEST
ПЕДОФИЛЪТ ОТ ГЕРМАНИЯ БИЛ СВЪРЗАН С МРЕЖА ЗА ОСИНОВЯВАНИЯ    
НовиниВербувалият деца от ромски произход германец Дирк Хозанг е разследван за педофилия и участие в международен трафик на деца. По данни от следствието, той е бил свързан и с мрежа за осиновяване.

 Хозанг е собственик на германската музикална компания "Алекс мюзик". Хозанг е мениджър на редица фолкзвезди. В Германия е продуцирал “Дана Интернешънал”, „КИС", Таркан.

За първи път Хозаг е арестуван през юни 1999 г., след като в сектор „Криминална полиция" на РДВР-Бургас е получен сигнал, че 31-годишният германец от град Гернроде осъществява полови контакти с безпризорни деца.

Друг арест и задържане за 24 часа под стража на Дирк Хозанг е осъществено на 9 август 2000 г. При ареста Хозанг е бил с дете от ромски произход. В раницата на немския импресарио са открити видеокамера със записи на деца и няколко албума със снимки на малолетни. Хозанг е освободен под гаранция от 500 лева. Образувано е следствено дело срещу него по обвинение по чл. 157, ал. 2 и 3 от НК - за педофилия с З деца от Бургас, Търговище и Обзор. Делото се разглежда от Районната прокуратура в Бургас.

На 19 март 2001 г. шефът на Районната бургаската прокуратура изразява съмнения, че събраните доказателства може да се окажат недостатъчни, за да може Хозанг да бъде осъден. На 20 март 2001г. следственото дело срещу него е прекратено. Мотивите са липса на преки и косвени доказателства за насилие и блудствени действия на германеца с малолетен.

Обект на вербуване от страна на Дирк Хозанг, известен като Алекс, са деца от бедни семейства. Хозанг е взимал малолетни от домовете за деца в неравностойно положение „Ронкали" в Бургас и „Гаврош" във Варна. Представял се е за мениджър на международна детска фондация. По негова инициатива е създадено дружество за събиране на средства за децата от дома във Варна „Гаврош". Хозанг прибирал и скитащи около гарата в Бургас момченца. Децата са отвеждани в квартирата на музикалния импресарио в кв. "Братя Миладинови", където са били насилвани.

По показания на 5 от насилените деца оргиите са снимани с фотоапарат и камера. Някои от децата са извеждани извън границата на България, предимно в Германия. По сведения на деца, станали жертва на сексуални насилия, в Германия са били принуждавани от Дирк да правят с него орален и анален секс, като в някои от случаите им плащал по 10-20 марки за сеанс, а в други ги предоставял и на други мъже.

По данни от следствената информация първата жертва на педофила е Иван Огнянов от Търговище. На 8 март 1999 г. майката на Иван, Маргарита, изпраща детето си на летището с Хозанг. По нейни показания тя е била информирана, че целта на пътуването на сина й до Германия е екскурзия. Иван съобщава, че е бил отведен в немското селце Герде, където е станал жертва на хомосексуални контакти с лица от различни народности. Дирк Хозанк е направил опит да смени пола на Иван, но немски лекари отказват поради непълнолетието му. Хозанк е предлагал дори брак на някои от насилените сексуално деца.

Друга жертва на Дирк Хозанк е дете от ромски произход, дъщеря на Ст. И. Момичето е многократно е изнасилвано от германеца, когато е било на 14 години. По данни от медицинска експертиза в резултат от многократните изнасилвания момичето е със забавена умствена дейност, изразяваща се в примитивизъм. Ако бъдат доказани сексуалните действия на Дирк с момичето попадат по чл. 149 от НК - блудство, извършено чрез използване на безпомощното състояние на пострадалия.

Хозанг организирал и детски лагери в Равда, където е водел и децата. Две от тях - Ангел В.(16г.) и Иван О. (15 г.), са заловени в кражби, и са заведени в дома за временно настаняване на непълнолетни в Бургас. В дома децата разкриват пред педагога от Детската педагогическа стая Ирина Буланова за оргиите в Хозанг.

Буланова съобщава веднага за скандала в дирекцията на полицията, след което са установени връзки с Интерпол и се установява, че Хозанг няма криминално досие в Германия.

 


Сходни връзки

ПЕДОФИЛЪТ ОТ ГЕРМАНИЯ БИЛ СВЪРЗАН С МРЕЖА ЗА ОСИНОВЯВАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди