изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:59 EEST
Износителят на деца за немски педофили бил мениджър на Лили    
Новини  Според в. "Черно море" обвиненият в педофилия с български деца германски гражданин Дирк Хозанг е бил продуцент на Лили Иванова.


Той е разследван за педофилия и участие в международен трафик на деца. По данни от следствието той е бил свързан и с мрежа за осиновяване. Хозанг е собственик на германската музикална компания "Алекс мюзик". Хозанг е мениджър на редица фолкзвезди. В Германия е продуцирал “Дана Интернешънал”, „КИС", Таркан.
"Категорично отхвърляме обвиненията, че служителите на посолството в София са знаели, съдействали и допускали издаването на визи, за да бъдат извеждани деца от България и предлагани на педофили в Германия. За това няма доказателства и никакви факти не говорят в подкрепа на подобни твърдения", каза говорителят по правните и консулските въпроси на германското външно министерство Ролф Анкерман.
Според него немски визи са издавани по покани от Дирк Хозанг на деца през 1999 г., когато още не са били известни педофилските му наклонности. След ареста на Хозанг през 2000 г. в Бургас, в посолството са били информирани и повече не са издавали визи, подчерта Анкерман. Той обвини родителите на децата и българския граничен контрол за това, че деца са напускали страната и след отпадането на туристическите визи. Германският педофил Дирк Хозанг от Гернероде (бившата Източна Германия) бе осъден от Бургаския районен съд за сексуална гавра с непълнолетни на 8 август 2001 г. Присъдата е условна за година и половина и е произнесена задочно, защото Хозанк вече е бил в Германия. Той не е обжалвал решението на съда на втора инстанция.
"Българските власти си свършиха работата изключително бързо", коментира Андреа Цюкерт, едната от авторките на излъченото в понеделник по Първа немска програма предаване "Репорт Мюнхен". Тя каза още, че следствието срещу Дирк Хозанг във Федералната република "се влачи и не се работи интензивно" и че журналистите се опитват от три години да получат коментар на немското външно министерство по случая. Подобни репортажи били излъчвани през 2002 и 2003 г., но официален коментар така и не е последвал.
Пред БНР учителката по музика от Добрич Мариана Николова разказа, че при излизанията на танцовия състав в Германия не е имало никакви инциденти и че наистина е попълвала молби на нейни познати за получаване на визи, но не е имала никаква представа за истинската цела на посещенията. "Много съм изненадан от тази информация", сподели за Радио Добрич нейният съпруг Никола Николов. Той каза, че през 2000 г. е ходил в Германия на турне с ръководения от него танцов състав ”Зорница” при училище “Панайот Волов”. Тогава в групата са били включени 12 деца и всички те са се върнали обратно в България след края на турнето. От 3 години Марияна Николова живее и работи във Варна.
Българските служби са действали адекватно, немското посолство не е съдействало за извеждането на деца от България - как тогава е схемата за снабдяване на педофили е функционирала безупречно в продължение на 3 години?
Явно има тук има нещо съвсем сбъркано, както казва немският вестник Mitteldeutsche Zeitung: "Ако е вярно това, което досега във външното министерство се разказваше само на ухо, то служителите на германското посолство в София ги очакват разправии, пише германският вестник Mitteldeutsche Zeitung. В посолството в българската столица от есента на 2001 г. в продължение на дълго време “дясната ръка не е знаела, какво прави лявата”.
Припомняме, че скандалът тръгна с голяма сила в понеделник вечерта в авторитетното политическо предаване "Репорт", което разследва как малолетни деца от ромски произход били изнасяни за педофили в Германия със знанието на посолството на Германия в София и други институции в Берлин. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Износителят на деца за немски педофили бил мениджър на Лили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди