изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:38 EEST
Пълна мистерия около износа на деца, немците вдигат ръце    
Новини До този момент няма информация за погрешни действия на служители на посолството, заяви посланик Харалд Киндерман.


От началото на 2000 г. до средата на 2003 г. има седем визи за четирима човека с името Мирослав Тодоров, от които нито един по време на издаването на визата не е бил малолетен, съобщи посланикът на Германия у нас Харалд Киндерман на специална пресконференция по повод скандала с издаването на визи на български деца, обслужвали педофили в Германия, предаде БГНЕС.
Името Мирослав Тодоров е единственото име на дете във връзка със случая, което се споменава в пълния му вид. Киндерман каза в отговор на въпрос на БГНЕС, че доколкото на него му е известно делото срещу Дирк Х. в Германия за педофилия е прекратено. По отношение на известие на Интерпол през 1999 г. Киндерман каза, че ако е имало такова, то не може да се разгласи из цялото посолство, нито да се  коментира на пресконференция. Посланикът на Германия каза още, че дава пресконференцията след като лично се е запознал с всички материали и подчерта, че годишно посолството е издавало около 60 хиляди визи, а на хора с фамилно име Тодоров визите са 1841. Киндерман не отговори дали е проверявано пълното име на момчето, което е Мирослав Асенов Тодоров.
Германският посланик обеща лично да разследва всеки случай, който му бъде документално представен и настоя още веднъж, че не е констатирано никакво нарушение от страна на посолството при издаването на визите. Той каза още, че по никакъв начин Федералната република не може да търпи сексуална злоупотреба или експлоатация на деца. Според него е крайно време всеки, който разполага с факти, да му ги изпрати по факс или в друг писмен вид, а не да ги изнася чрез медиите без доказателства.
"Ако получа документи, кълна се още утре започвам проверка", заяви Киндерман. Той каза, че за съжаление навсякъде по света педофили се опитват да достигнат до децата като участват с различни благотворителни организации в помощ на деца. "За съжаление случаят с Дирк Х. е такъв", каза посланикът. Той отказа да коментира дали случаят е свързан с една по-широка кампания от обвинения срещу външния министър на Германия Йошка Фишер за по-лесно издаване на визи.
Припомняме установените досега факти:
Хозанг е водил в Германия няколко пъти Мирослав, Тодор и Йордан в периода от 1999 до 2002 година, съобщи БНТ. Трите момчета са от Варна. Семействата им са неграмотни и бедни и подписвали всички документи, които им представял германският гражданин.
Директорът на приюта за бездомни деца “Гаврош” във Варна Пенка Стоянова съобщи, че в кадри от филма, излъчен по германската телевизия ARD тя и нейните колеги са разпознали 11-годишния Тодор, който през 1999 г. е идвал в дома от психиатрична клиника, където се е лекувал като наркоман, предаде БНР. “Той е само с майка, която непрекъснато е в чужбина. Имаше един много възрастен дядо, който вече е починал, но дядото така или иначе не можеше по никакъв начин да се грижи за него и детето беше непрекъснато просещо на улицата”, каза Пенка Стоянова. “Дирк или Алекс, както той се представяше, минаваше за наш дарител, купуваше лакомства на децата и веднага след това искаше да ги заведе в Германия, тъй като в Германия имал детски център с много големи мащаби и възможности, в който се насърчавали и деца с музикални способности".
"Беше пробил при Лили Иванова на концерти безплатно да ги води и така си служеше с много имена, български имена и заплашваше, след като започнаха нещата да стават скандални, че ще ни отмъсти за това, че ние не искаме да направим това, което той иска. Той искаше да изнася наши деца. Ние, естествено, му отказахме”, каза Пенка Стоянова.
Както припомниха в във вторник и сряда бургаските медии, вербувалият деца от ромски произход германец Дирк Хозанг вече е разследван в България за педофилия и участие в международен трафик на деца. По данни от следствието, той е бил свързан и с мрежа за осиновяване. Хозанг е собственик на германската музикална компания "Алекс мюзик" и е мениджър на редица фолкзвезди. В Германия е продуцирал “Дана Интернешънал”, „КИС", Таркан. За първи път Хозанг е арестуван през юни 1999 г., след като в сектор „Криминална полиция" на РДВР-Бургас е получен сигнал, че 31-годишният германец от град Гернроде осъществява полови контакти с безпризорни деца.
Възможно е да възникнат затруднения при пътувания на българи в Германия след педофилския скандал с български деца в Германия, съобщи МВнР. Киндерман успокои, че българите няма да имат проблеми с пътуванията. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Пълна мистерия около износа на деца, немците вдигат ръце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди