изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:19 EEST
ДОБРИЧЛИЯ ПОЛУЧИ ГЛОБА ОТ 800 ЛЕВА - ЗА ТОВА, ЧЕ НА КОЛЕДА СУРВАКАЛ С... БОЙ    
Новини

Добричкият районен съд призна за виновен Мариян Валентинов – за това, че в ранните часове на 25 декември 2004 година е набил няколко човека пред заведение в Етнографския комплекс "Старият Добрич".



На Коледа подсъдимият и неговата съпруга, която тогава била бременна в осмия месец, решили да отидат и да отпразнуват Бъдни вечер. Прибрали се у дома, но Мариян се обадил на вуйчо си Валентин Вълев и му казал, че има проблеми и че иска да ги сподели с него. Отишли в кафенето на "Старият Добрич", където отвън нарушил обществения ред, след като последователно отупал няколко души. 22-годишната Александрина Атанасова разказа, че около 5 часа е решила да си тръгне. На вратата бил Мариян, който започнал да й отправя нецензурни реплики и да я опипва. "Започна да ме дърпа навън. Излязохме. Геро видя това и се опита да ме защити. Подсъдимият го удари по лицето. Ядоса се и ме ритна. После ме удари с юмрук" - разказва момичето. Тя сподели, че Геро и Мариян се познавали от деца, защото били съседи. В съдебната зала Геро потвърди, че видял как Мариян е започнал да дърпа Алекс навън. После от нея разбрал, че я опипвал. "Познавах го и затова му казах да престане. Удари ме няколко пъти, а после и Алекс. Навън се образува тълпа. Издърпах Алекс и си заминахме. Преди това влязохме в заведението около 1.30 часа. Имаше над 40 души. Видях Мариян. Говорихме и той ми поиска телефона. Посмяхме се и не съм му отправял никакви неприлични жестове" - каза Геро. Преди това вуйчото на обвиняемия сподели, че Геро отправял въздушни целувки на Мариян и това допълнително е вбесило неговия племенник, който си имал семейни проблеми. "Приятелката на Геро - Александрина, обиди Мариян. Той й удари шамар. После стана скандал, а аз се опитах да прекратя побоя" - разказа Валентин Вълев.

В сутрешните часове на 25 декември Геро и Алекс не са били единствените, които не са се понравили на Мариян. Той ударил и Георги Георгиев, който в съда каза: "Беше около 5 часа сутринта, когато реших да изляза. Навън видях бой. Валентин Костадинов беше посинен. Мариян би мен, Вальо и други момчета. Обадих се на полицията и те дойдоха след 30 минути. Не разбрах повода за побоя". Като свидетел по този случай бе повикана и Елица Николаева, която заяви, че с компания са се черпили в заведението. Георги е излязъл навън и се върнал с доста кръв по главата. После Мариян влязъл и продължил да го заплашва. Искал да продължат боя навън. Същата сутрин пострадал и Валентин Костадинов, който с компания чакал коледари. "На излизане от заведението Мариян ме удари. Паднах на земята. След това отново ме удари и пак се повалих. Нито съм влизал в словесни престрелки с него, нито пък го познавам. Без повод започна да ме удря. От него чух: "Имам семейни проблеми. Така ги решавам". После някой от компанията ми каза, че ме удрял, защото не ми харесал шапката" - заяви Валентин Костадинов. Пред съдията по делото говори и един от коледарите Светломир Петров. "Крайната цел бе кафене "Старият Добрич". Отидохме, пяхме, забавлявахме се. Решихме да си тръгваме. Вальо излезе пръв. С нас бе и Красимир. Двамата понесоха удари от Мариян, а на мен подсъдимият каза: "Не се бутай тук. Щото си коледар, ме кефиш и затова тебе няма да те ударя". Тръгнахме си и веднага звъннах на 166" - сподели С. Петров.

Адвокатът на подсъдимия се спря на повода, от който е произтекъл побоя - поведението на Геро, което е подразнило Мариян. Той помоли съда за административно наказание, като размерът на глобата да бъде около минимума. Последните думи на обвиняемия бяха: "Съжалявам за случилото се". Мариян е бил осъждан за престъпление от общ характер, но реабилитиран по право. Срещу него има висящи наказателни производства. За деянието си на 25 декември съдът му наложи 800 лева глоба. След заседанието на Районния съд родители на пострадали от побоя заявиха, че са възмутени от малкото наказание, което е наложено на Мариян, за когото чували, че често посягал, когато някой не му харесва. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ ПОЛУЧИ ГЛОБА ОТ 800 ЛЕВА - ЗА ТОВА, ЧЕ НА КОЛЕДА СУРВАКАЛ С... БОЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди