изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:34 EEST
Международен колеж - Албена и университетът от Арнем, Холандия,    
ОбразованиеСтартират Бакалавърска програма Международен Бизнес и Мениджмънт в гр.Добричпрез новата учебна 2005-2006 година

На 17.02.2005 г. Международен колеж - Албена и университетът от Арнем подписаха договор за съвместна програма за обучение в гр.Добрич. Програмата стартира през учебната 2005-2006 г.
Програмата е 4-годишна и е по двустранно споразумение за сътрудничество с Arnem Business School (ABS), факултет на HAN University of Professional Education, Арнем, Холандия.
Програмата се провежда на английски език и по съдържание е консолидирана с холандската програма Bachelor in International Business and Management Studies (IBMS). Холандската страна предоставя учебни материали, казуси и изпраща свои преподаватели по някои от основните дисциплини. Холандски координатор ще следи за качеството на обучение.
Съгласно договореностите, ABS признава обучението  и получените кредити  в Международен Колеж - Албена и дава право на всички студенти да продължат трите последни семестри от обучението си и един семестър практика в Арнем. Успешно завършилите получават т.нар Double Degree, или две дипломи - диплома за бакалавър по International Business and Management Studies от ABS - Арнем, и диплома от Международен Колеж - Албена.
За тези, които нямат финансова възможност да следват две години в Холандия, но имат висок успех, ще следват  при облекчени условия само два семестъра в ABS и след защита на дипломен проект пред   българо-холандска комисия, също ще могат да получат Double Degree.
Arnem Business School предоставя три стипендии за студенти с най-висок успех. Стипендиите покриват таксите за обучение в Холандия.
Програмата обучава студентите за мениджърски позиции в международни компании, което се постига чрез съчетаване на теория и два семестъра задължителна практика, която се организира от ABS в страни от Европейската общност за студентите, които продължат следването си в ABS. За всички останали, практиките ще се организират от Международен Колеж - Албена.
Приложението на теорията в практиката е от водещо значение за програмата. Практическата насоченост се изразява в изготвяне на групови и индивидуални проекти; учебна практика в рамките на пети семестър в международни компании; и дипломен проект - учебна практика в рамките на осми семестър в международна компания и изготвяне на Стратегически бизнес план за фирмата-работодател.
В края на следването си студентите ще бъдат специалисти по стратегически маркетинг и планиране и международен бизнес. Успешно завършилите ще могат да се реализират като консултанти по маркетинг, бранд мениджъри и мениджъри продажби.
Кандидат-студентските изпити включват: английски език, тест за интелигентност, интервю /на английски език/. Датите за изпити в Международен колеж - Албена по тази и по всички други програми са на 2 април, 29, юни, 29 юли и 29 август в Добрич.
Кандидат-студентските изпити са по 100-точкова система. Издържалите изпитите студенти с успех минимум 55 точки, и 530 точки за владеене на английски език TOEFL, могат да кандидатстват за частична стипендия още през първи курс.
Студентите по тази програма, както и студентите от програмата по Хотелски мениджмънт - плод на сътрудничеството на Международен колеж - Албена с Висшето училище по хотелиерство в Маастрихт, Холандия, имат платени летни стажове в България и чужбина. Получаваното от студентите възнаграждение дава възможност за набиране на ценен професионален опит и за финансиране на обучението.
Студентите могат да получават и студентски кредити при силно облекчени условия /при годишна лихва под 8 % и заплащане на главницата след завършване на обучението./
Таксата за обучение за български студенти по Международен бизнес и мениджмънт е на равнището на цената за програмата по Хотелски мениджмънт -  12 минимални работни заплати за семестър. По време на следването част от студентите могат да получават стипендии по решение на ректорския съвет и в зависимост от успеха.
Международен колеж - Албена разширява успешното си международно сътрудничество с висши училища в Европа.
Във факултета по бизнес в университета в Арнем следват 4000 студенти. Половината са чужденци. Много студенти провеждат част от обучението си извън Холандия. Унивеситетът в Арнем има над 60 партньори по света - висши училища и институти от Европа, САЩ, Азия, Южна Америка, Австралия и Нова Зеландия. От миналата седмица сред тези партньори е и Международен колеж - Албена в град Добрич. Университетът в Арнем е сред 10-те водещи висши училища в Холандия.

Международен колеж - Албена 

 


Сходни връзки

Международен колеж - Албена и университетът от Арнем, Холандия, | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди