изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:21 EEST
Приключи срещата на Владимир Путин и Джордж Буш в Братислава    
По света Братислава. Завърши срещата на американския президент Джордж Буш с руския държавен глава Владимир Путин. Диалогът с Джордж Буш беше приятелски и конструктивен, заяви на пресконференция в Братислава руският президент Владимир Путин.


Ясно е, че Русия и САЩ имат общи, стратегически интереси що се отнася до международната сигурност, допълни Путин.
Президентът на САЩ Джордж Буш заяви на съвместна пресконференция с руския държавен глава Владимир Путин след срещата им в Братислава, че двамата са обсъдили ядрените проблеми около КДНР и Иран и са се съгласили, че двете страни трябва да се откажат от оръжията за масово поразяване. Буш посочи, че в тази връзка Русия и САЩ ще работят тясно. Той добави, че двамата лидери са се споразумели да работят заедно за мир в Близкия Изток, както за прилагане на пътната карта за мир и сътрудничество в т. нар. “Близкоизточен квартет”. Буш заяви, че изпитва “безпокойство” по повод подхода на Москва към демокрацията.
Русия отбеляза голям прогрес през последните години по отношение на демократичните процеси и аз поздравявам президента Путин за това, заяви на пресконференция в Братислава американският президент Джордж Буш. В същото време Буш изрази “безпокойство” по повод подхода на Москва към демокрацията. Русия трябва да е силен партньор на САЩ, посочи американският държавен глава.
Буш подчерта, че освен демокрацията, основен акцент по време на разговорите му с руския държавен глава е бил поставен върху неразпространението на ядрени оръжия, като и двете страни са изразили увереност, че Северна Корея и Иран не трябва да разполагат със забранени оръжия.
Президентът на Русия Владимир Путин заяви на съвместна пресконференция в Братислава след срещата си с американския президент Джордж Буш, че Русия не създава свой собствен вариант на демокрация. “Нямаме намерение да си измисляме никакъв нов вид демокрация. Ще поддържаме демократичните принципи, утвърдени по целия цивилизован свят. Естествено всички основни институции трябва да бъдат адекватни и съответстващи на днешното развитие на руското общество, неговата история и традиции”, подчерта руският президент. Русия е направила своя избор в полза на демокрацията преди 14 години “сама, без натиск отвън”. “Този избор е окончателен и няма и не може и да има. Гаранцията за това е избора на руския народ и никакви външни гаранции в тази връзка не могат да бъдат дадени”, посочи руският държавен глава. “Никакво връщане към тоталитаризма в Русия не е възможно заради нагласата на руското общество”, подчерта Путин, като допълни, че “демокрацията не е анархия”.
Буш коментира, че изявлението на руския му колега за демокрацията е едно от най-важните изявления на срещата на върха. “Това бе най-важното изявление в нашия частен разговор и на тази пресконференция”, посочи Буш.
САЩ обещаха да помогнат на Русия да се присъедини към Световната търговска организация (СТО) през тази година. Това се посочва в съвместната декларация на американския и руския президенти.
САЩ и Русия се споразумяха да задълбочат съвместните си усилия за противодействие на заплахите на ядрения тероризъм чрез предпазни ядрени обекти и подготвянето на възможности за спешен отговор.
Владимир Путин и Джордж Буш са се съгласили, че сигурността на ядрените обекти трябва непрекъснато да се засилва, за да се попречи на терористите.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Приключи срещата на Владимир Путин и Джордж Буш в Братислава | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди