изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:48 EEST
ОТЛИЧАВАТ КМЕТОВЕТЕ НА СЕЛАТА ЛОВЧАНЦИ И ПАСКАЛЕВО ЗА ГЕРОИЗМА ИМ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕДЕНОТО БЕДСТВИЕ    
ОбществоКметовете на селата Ловчанци и Паскалево Иван Желязков и Живко Желев ще бъдат отличени за действията си по време на бедствената ситуация, причинена от големите снеговалежи в началото на месеца.

Това обяви вчера кметът на община Добричка - Петко Петков. Както НДТ писа, благодарение на отличната работа на Иван Желязков на 3 февруари родилка и трима болни на хемодиализа бяха транспортирани до Многопрофилната болница за активно лечение от Ловчанци до Добрич.
       Четири часа са чистили два трактора пред две леки коли от селото до Добрич. Леките автомобили тръгнали с 22-годишната родилка Севдалина Севдалинова и двама души, нуждаещи се от хемодиализа. Минавайки през с. Смолница, те качили още един болен. Колите са били придружавани лично от кмета на с. Ловчанци Иван Желязков. Жената е родила на следващия ден момченце.
      Кметът на с. Паскалево Живко Желев от първия ден бе качен на "К 700" и разнасяше хляб по селата, разказа Петко Петков. Ж. Желев е участвал и в разчистването на пътищата до околните села, с техника е стигнал дори до Овчаровския район. Кметовете ще получат парични награди.
Много съм доволен от работата по време на бедствието и от двамата заместник-кметове на общината - Петър Желев и Петър Петров, от секретаря Тошко Петков, от отговорниците на четирите района, каза още Петко Петков. Той допълни, че Петър Желев в продължение на 22 часа без прекъсване се е борил със стихията и не се е прибирал в къщи.

 


Сходни връзки

ОТЛИЧАВАТ КМЕТОВЕТЕ НА СЕЛАТА ЛОВЧАНЦИ И ПАСКАЛЕВО ЗА ГЕРОИЗМА ИМ ПО ВРЕМЕ НА ЛЕДЕНОТО БЕДСТВИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди