изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:55 EEST
ОБМИСЛЯТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР В ГАЛЕРИЯТА    
КултураВ момента се обмисля идеята за създаването на образователен център в Художествената галерия в Добрич, съобщи зам.-кметът Ваня Балчева.


 Предложението е възникнало по време на посещението наскоро на представители на турското министерство на културата. НДТ припомня, че те дойдоха в града ни за откриването на изложбата "Съвременни турски художници и турско декоративно изкуство". Тогава бе представена и техниката ебру, която представлява рисуване върху водна повърхност с бои, изработени от специално растение.
Идеята за центъра е в него да се представят художествените техники на различни етноси, поясни В. Балчева. През пролетта се очаква в Добрич да дойде обучител от Турция, който да донесе и материали, свързани с техниките. Функцията на центъра ще бъде образователна и той ще се посещава от добрички ученици. Те ще могат на място да изпробват техниките и да се научат да работят с тях. Директорът на галерията Евелина Ханджиева вече е запознала с предложението Обществения съвет по етнически и демографски въпроси. Образователният център ще бъде създаден най-рано през април, защото в момента в галерията е доста студено.
 


Сходни връзки

ОБМИСЛЯТ СЪЗДАВАНЕТО НА ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР В ГАЛЕРИЯТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди