изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:04 EET
Иракското правителство потвърди залавянето на полубратa на Саддам Хюсеин    
По света   Багдад. Иракското правителство потвърди залавянето на полубратa на Саддам Хюсеин Сабауи Ибрахим ал Хасан, предаде АФП.

“Силите за сигурност в Ирак са заловили престъпника Сабауи Ибрахим ал Хасан ал Тикрити, полубрат на Саддам Хюсеин и един от лидерите...на предишния режим, който е убивал и изтезавал синове на иракския народ”, се посочва в изявление на правителството. “Залавянето на Сабауи е резултат от решимостта на правителството да преследва и залавя всички престъпници, виновни за касапницата, чиито ръце са омърсени с кръвта на иракския народ преди да бъдат изправени пред съда за наказанието, което заслужават”, се посочва в изявлението на говорителя на иракския премиер.
По-рано началникът на разузнаването на иракското вътрешно министерство потвърди информацията за ареста. “Сабауи Ибрахим ал Хасан беше арестуван в Ирак”, заяви за АФП Хюсеин Али Камел, но отказа да посочи повече подробности.
Хасан е бил съветник на Саддам и началник на разузнаването на сваления режим. Името му е фигурирало под номер 36 в списъка на 55-те най-издирвани представители на режима на Саддам.
Други двама полубратя на Саддам, Барзан и Уатбан, вече бяха задържани и са в затвор на армията на САЩ край Багдад. В близките месеци срещу тях ще започне съдебен процес.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Иракското правителство потвърди залавянето на полубратa на Саддам Хюсеин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди