изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:42 EEST
ЖЕНА УБИ БЕБЕТО СИ МАРТИН С ТОЧИЛКА    
Ред и сигурност

Мартин бил само на 15 дни. Майка му Мария го налагала с точилка, докато издъхне



30-годишната Мария Минкова е убила двуседмичния си син Мартин с точилка, според други източници - със сопа, в дома им в Добрич, съобщиха в петък електронните медии, сред които и НДТ. Престъплението е извършено преди повече от две седмици, но наскоро всичко излязло наяве. Първоначално Мария твърдяла, че бебето е паднало от креватчето си. Специалните служби обаче още по време на аутопсията и веднага след нея заработиха по вариант за умишлено убийство. В края на миналата седмица версията, за ужас, се потвърди и стана част от черната за Добрич серия от публикации, свързани от трафика на деца за педофили в Германия до убийството, извършено от непълнолетен в Смолница и ужасяващото убиване на... собствения току-що роден син.

За НДТ и обществото самият акт на убийство не бе толкова интересен, колкото какъв човек го е извършил и защо. Затова репортери на печатното и електронното издание на вестника разговаряха с хора от село Владимирово, откъдето е родом Мария.

Хората научили за трагедията първо от близки и роднини. Смятали, че детето е умряло при нещастен случай или поради болест. Съжалявали и съчувствали на Мария и съпруга й, на родители им. А и какво по-голямо нещастие от това да погребеш детето си? После владимировци научили от медиите, че става въпрос за убийство. Недоумявали как може майка да убие синчето си, което още дори не е прогледнало. мислели дори, че не става въпрос за тяхната Мария, че има някаква грешка в писанията.

Събеседниците ни разказаха, че в селото живеят майката на Мария - Тошка, и баща й Минко. Преди около година младата жена се събрала да живее в Добрич на съпружески начала с бащата на детето - Симеон. Двамата нямали брак. Мъжът бил от Добрич. Мария изкарала трудна бременност, местните в селото често чували майка й да коментира, че се притеснява за нея. Съчувствали на младата жена, желаели всичко да свърши добре. Още повече, че семейството на Мария било много изстрадало. Преди 3-4 години брат й починал от диабет. Преди това младата жена работела към кметството в село Владимирово на половин бройка като озеленител. Майка й била чистачка в читалището, а баща й - пенсионер.

"Много се радваха на момчето, защото загубиха сина си. Бебенцето бе кръстено Мартин - на бащата на Мария, Минко - коментираха хората от селото. - Много щастливи бяха". Според местните, до осми клас Мария учила в училището в селото и завършила основно образование. След това започнала да учи за средно в Добрич, но бързо напуснала училище.

Бащата на бебето Симеон преди имал брак, от който му се родила дъщеря. Той работел като бояджия. Фирмата, към която бил, правила ремонт на читалището в с. Владимирово и, вероятно, тогава се запознали с Мария.

Вечерта, когато станала трагедията, първо Мария не признала, че е убила бебето си. Свекърва й била излязла до магазина и, когато се върнала, младата жена казала: "Ела да видиш какво му стана". Главичката на момченцето се била подула. Мария се завайкала, че неопазила бебето и то се катурнало от леглото на земята. След това последвали законните съдебни експертизи, които придружават всяка съмнителна смърт. Бебето имало черепно-мозъчна травма, а за едно нещастно падане от легло била съмнително тежка. По-нататък събитията довеждат до едно тежко убийство, което - поне засега - може да се обясни с ненормално човешко, а още повече майчинско поведение. Всъщност, съдът ще има тежката участ да определи вината и се произнесе за евентуалното наказание на Мария. НДТ

 


Сходни връзки

ЖЕНА УБИ БЕБЕТО СИ МАРТИН С ТОЧИЛКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди