изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:39 EEST
МБАЛ НАПРАВИ И НЕВЪЗМОЖНОТО, ЗА ДА СПАСИ БЕБЕ ОТ ГЕН.ТОШЕВО    
ЗдравеГъста мъгла в четвъртък попречи от стадион "Дружба" в Добрич да излети хеликоптер, а от летище във Варна - санитарен самолет. Детето е транспортирано с линейка на ЦСМП и ще бъде лекувано в София



В петък в 1 часа след полунощ линейка на Центъра за спешна медицинска помощ е отпътувала за столицата, за да заведе до там бебе в тежко състояние от Ген. Тошево, пациент на Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, научи НДТ. Първоначално Иван - само на два дни, трябвало да бъде транспортиран до София със санитарен хеликоптер на системата на Центровете за спешна медицинска помощ. В четвъртък сутринта хеликоптерът бил готов да излети от стадион "Дружба" в Добрич. Гъстата мъгла обаче попречила и в следобедните часове било решено бебето да бъде откарано със санитарен самолет от Варна. Иван бил транспортиран до летище в морската ни столица. Самолетът пристигнал от София, опитал се да се приземи, но заради гъстата мъгла не успял и се върнал. Ръководството на МБАЛ решило бебето да тръгне с линейка от Добрич. В петък сутринта то пристигнало в столицата, където го очаквал екип на Детската клиника по кардиология и кардиохирургия на Националната кардиологична болница. Негов придружител бил началникът на Детско отделение д-р Йовчо Йовев.
Момченцето се е родило на 22 февруари с тежък вроден порок на сърцето, несъвместим с живота, обясни за НДТ д-р Йовев. Детето се е появило на бял свят в Ген. Тошево и по спешност е докарано в добричката болница. Раждането на Иван със сърдечен порок не е било изненада за лекарите. Още в шестия-седмия месец на бременността на майка му наблюдаващият я акушер-гинеколог заподозрял проблема. Родителите на детето са социално слаби. Днес специалисти ще извършат операция на Иван.
Четири-пет са случаите от началото на годината, в които МБАЛ се е възползвала от системата на ЦСМП за транспорт на пациенти с хеликоптер до София, каза за НДТ зам.-директорът на болницата д-р Панчо Панайотов. Както вестникът ни писа, със санитарен хеликоптер наскоро в столицата бе заведено 10-годишно момиче от Добрич в тежко състояние с диагноза менингоенцефалит.
 


Сходни връзки

МБАЛ НАПРАВИ И НЕВЪЗМОЖНОТО, ЗА ДА СПАСИ БЕБЕ ОТ ГЕН.ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди