изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:50 EEST
ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕЦАТА С АУТИЗЪМ ЩЕ СЕ РАБОТИ В ДОБРИЧ    
Общество"Бъдеще за всички" е името на проект, по който ще работи Дневният център за деца със специални нужди към община Добрич в продължение на 20 месеца, съобщи началникът на отдел "Здравеопазване и социална политика" Иванка Шопова.

По проекта ще работят община Добрич, "Карин дом" във Варна, център за деца с увреждания в Смолян и Домът за деца и младежи с умствена изостаналост в с. Крушари. Той е на стойност 74 947 евро и е финансиран по ФАР. Проектът касае интеграцията на децата с комуникативни проблеми и по-специално децата с аутизъм. "Целта е преодоляване на бариерата за достъп на тези деца да образование, чрез създаване на действащ инструмент за обучение от най-ранна възраст" - обясни И. Шопова. Тези деца много трудно приемали промяната, външните лица и трябвало да има една устойчива, постоянна среда. В дневния център в Добрич вече се работило с две деца с аутизъм.
Реализацията на проекта предвижда обучение на целия персонал на дома. Това ще става по системата на ПЕКС - чрез използването на символи. Ще бъдат обучавани и родители, те трябва да бъдат активната страна в работата с децата, допълни Шопова. Проектът ще стартира през март.

 


Сходни връзки

ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕЦАТА С АУТИЗЪМ ЩЕ СЕ РАБОТИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.64 секунди