изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:33 EET
ДОБРИЧКАТА УЧИТЕЛКА МАРИАНА НИКОЛОВА ЩЕ СЪДИ ТЕЛЕВИЗИЯ ARD ЗА ОКЛЕВЕТЯВАНЕТО Й    
Новини

Както http://ndtnews.hopto.org първа съобщи, учителката по музика Мариана Николова от Добрич, чието име беше замесено в скандала с изнасяне на 12 деца от България за педофили в Германия заяви н пресконференция, че ще потърси обезщетения от германската телевизия ARD на стойност между 50 и 100 хил. евро.



Николова добави, че дори германската телевизия да направи опровержение на изнесената информация, тя ще заведе съдебен иск, тъй като ансамбъл “Зорница”, чиито главен художествен ръководител е нейният съпруг, пътува често в чужбина, работи с деца и изнесената информация нанесла непоправим удар върху неговия авторитет.

Според Николова проблемът с избухналия скандал е политически, тъй като германските и българските власти са знаели, че Дирк Хозанг е педофил, но не са му попречили да работи с деца, предаде БНР.

МАРИЯНА НИКОЛОВА: МОЖЕ ДА СЪДЯ НЕМСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА С ИЗНОСА НА ДЕЦА ЗА ПЕДОФИЛИ В ГЕРМАНИЯ   
 Автор:   
 Дата:  2005-02-24 @ 12:09 EET
Пред НДТ учителката от Добрич Марияна Николова смята, че е натопена в скандала за извеждане на наши деца за педофили в Германия: "Може да съдя немската телевизия, но не го твърдя категорично... Обадиха ми се родители на деца, които ме посъветваха да не оставям нещата просто така" -

сподели пред НДТ Марияна Николова от Добрич, която бе замесена в скандал с извеждане на български деца за педофили в Германия. Припомняме, че всичко тръгна от предаване по немска телевизия, в което, освен името на организатора - Дирк Хозанг, се споменава и това на учителката. Пред НДТ Марияна каза, че е натопена. Тя разказа, че след гостуването на ансамбъл "Зорница" в Германия през 2000 г. са се върнали точно толкова деца, колкото са заминали от Добрич и това можело да бъде доказано. "Моята работа в ансамбъла беше да помагам на съпруга ми, който е ръководител, с кореспонденцията. Никога не сме имали проблеми... Преди заминаването ни за Германия ни се обади шефът на фестивала - г-н Мюлер. Той ни каза, че Дирк ще дойде в Добрич и ни посъветва да го посрещнем добре. Каза ни също, че той е мениджър на Лили Иванова. Убедена съм, че г-н Мюлер не е знаел с какво всъщност се занимава Дирк". Дирк Хозанг пристигнал в Добрич на 9 февруари 2000 г. Посрещнали го в паспортната служба при РДВР. "Държа се съвсем нормално. Показа голям интерес към ансамбъла. На репетицията беше с едно момче - Мирослав, който след няколко месеца щеше да навърши 18 години" - каза още М. Николова. Според нея, това вероятно е същият Мирослав, с който немското предаване е направило интервю, в което той казва, че Дирк, нарин от децата Алекс, ги е карал да се обличат с женски дрехи. Добричлийката разказа още, че Дирк. я помолил да попълни молба за Мирослав пред немското посолство за виза. Имало декларация на бащата, че е съгласен с пътуването на момчето. Майката на Мирослав била починала. Относно самолетните билети за момчето, споменавани в извадката от писмото на Дирк до нея, които трябвало да бъдат изпратени в Добрич, М. Николова каза: "Да имаше такива билети. Аз трябваше да ги предам на Мирослав. Не си спомням обаче какво точно стана с тях". 
Мирослав, който бил от Обзор, идвал в Добрич и дори бил отседнал в квартира града. Момчето често искало пари от Марияна под различни предлози. Според нея, двамата с Дирк не са демонстрирали някакви по-близки отношения.
"Аз все още съм в неведение. Просто съдействах на Дирк за някои неща, но, ако знаех с какво се занимава, никога нямаше да го направя. Никога не съм  проблеми с властите" - допълни учителката.  

Автор: news.bg / дата: 25.02.2005 11:33

През 2000г. сме арестували германеца, "изнасял" български деца

Германецът, вербувал деца е бил арестуван в Българияоще през 2000 година. Това съобщи главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов по повод скандала с износ на деца за Германия.

На 6 октомври 1999 година Националното централно бюро Интерпол – София е изпратило питане до германската полиция за информация за лицето Дирк Хозанг за престъпления срещу малолетни.

В отговора, изпратен от Германия пишело, че службите не разполагат с информация за престъпления на германска територия, каза ген. Борисов, цитиран от Дарик радио.

На 11 август 2000 година Дирк Хозанг е арестуван в България, но е освободен срещу парична гаранция от 500 лв. и му е отнет паспортът.

През октомври 2000 година с мотив, че животът му е бил заплашен, той е получил право да напусне България.

Второинстанционният съд по случая го е осъдил в негово отсъствие на една година условно с 4-годишен изпитателен срок.

В Германия срещу него са започнали две следствени дела, които са прекратени поради липса на доказателства, съобщи ген. Борисов.

В момента Дирк Хозанг се намирал в Азия и работел като импресарио на свой приятел певец хомосексуалист.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКАТА УЧИТЕЛКА МАРИАНА НИКОЛОВА ЩЕ СЪДИ ТЕЛЕВИЗИЯ ARD ЗА ОКЛЕВЕТЯВАНЕТО Й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди