изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:52 EEST
ПРОТЕСТ В УЧИЛИЩЕ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"    
Образование

Директорът Божан Пейчев каза, че част от двора на училището се отнема и в нея ще се строи жилищен блок



Протестно писмо от колектива на основно училище "Отец Паисий" в Добрич е изпратено до кмета Детелина Николова и комисията по образование при ОбС. Ето какво се казва в него:

"Крайно сме обезпокоени от факта, че се финализира отнемането на част от училищния двор в резултат на умишлени действия или бездействия на общинската администрация... Все още няма отговор на въпросите: 1. Защо през 1996 г. се урегулира общ парцел в двора на училището и кой го е направил? 2. Защо се е стигнало до предявяване на реституционни претенции след като теренът е бил отчужден за училищни нужди? 3. Защо общината не е обжалвала по надлежния ред решението на съда, удовлетворяващо реституционните претенции на взискателите? 4. Защо се издава строително разрешение за строеж на жилищен блок?

Педагогическата колегия и родителската общност са убедени, че са извършени умишлени действия за удовлетворяване на частни интереси."

На пресконференция вчера директорът на училището Божан Пейчев заяви, че в мястото, което се отнема, ще бъде построен жилищен блок. Отнетата площ възлиза на около 600 квадратни метра. Той каза, че официално ще сезира областната управа, окръжния прокурор и главния прокурор на България. Щял да занимае със случая и местните депутати, които да го отнесат до МОН и МРРБ. "Трябва да е ясно, че тревопасните животни свършиха" - подчерта Б. Пейчев. Той заяви още, че получил първите заплахи във връзка със случая. Казали му, че щял да загуби директорското си място, ако продължава да рови.

Вчера НДТ потърси за коментар и община Добрич. Оттам казаха, че днес ще излязат с официално становище по случая.

 


Сходни връзки

ПРОТЕСТ В УЧИЛИЩЕ "ОТЕЦ ПАИСИЙ" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРОТЕСТ В УЧИЛИЩЕ "ОТЕЦ ПАИСИЙ"
Автор: Anonymous да 2005-03-01 @ 17:51 EET
Родители, я преди живата верига да попитаме къде са паричките от наема за книжарничката, закусвалничката и т.н., защото като гледам там освен многото коли досега място за децата ни пак нямаше, а на г-н Пейчев не му правеше впечатление.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди