изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:57 EEST
СЪЗДАВАТ СТОПАНСКО ЗВЕНО КЪМ НСРОБ    
ОбществоРешение за създаването на стопанско звено - еднолично дружество с ограничена отговорност, към Националното сдружение на общините в Република България /НСРОБ/ е взето на заседанието на Управителния съвет в четвъртък, съобщи кметът на Добрич Детелина Николова.

Целите на звеното ще са акумулиране на цялостната дейност на НСРОБ - обучение на общините, подготвяне на стратегии, политики и други документи, издателска дейност, разработването на проекти, предлагането на платени услуги на конкурентен принцип. На по-следващ етап се предвижда изграждането на собствена печатна база, както и издаването на собствен ежедневник.
На заседанието на УС на сдружението е било обсъждано отново откриването на обществена поръчка за доставка на автомобили. Възложител ще бъде кметът на Своге. При предната обществена поръчка за нуждите на общините са били закупени 36 автомобила на много занижени цени. Предвижда се да бъде открита поръчка по ЗОП за микробуси. Много сериозно на заседанието на УС на НСРОБ е било дискутирано закупуването на сграда на сдружението. Съставена е била комисия, която да проучи възможностите за ползване на банков кредит и предложенията на три агенции за недвижими имоти. Утвърдена е била група от 11 специалисти, които ще бъдат обучени във Великобритания по усвояването на средствата от еврофондовете. Както НДТ писа, в нея е включен и директорът на дирекция "Икономическо развитие и евроинтеграция" на община Добрич Даниела Милкова. Членове от група, между които и Д. Милкова, са номинирани да влязат в състава на Съвета за европейска интеграция на НСРОБ.
Разпределението на средствата за съфинансиране от страна на общините по проекти е било дискутирано на заседанието на УС на НСРОБ, каза още Д. Николова. Решено е всяка община да кандидатства за сума до 40 000 лева пред Министерството на финансите, след като бъде номиринара  за даден проект. На заседанието на УС е взето и решение всяка община да участва с различни прояви в честванията по повод 135-годишнината от обявяването на самостоятелна Българска Екзархия.

 


Сходни връзки

СЪЗДАВАТ СТОПАНСКО ЗВЕНО КЪМ НСРОБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди